5 Đề thi giữa học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 - Trường THCS Phan Bội Châu (Có đáp án)

1. It is really a difficult test but we will try to do it ______

A. ourself                     B,   ourselves                        C,   itself                      D, itselves

2. You are too thin. You ______ to eat more.

A, ought                        B, has                                    C, should                     D, must

3,We live in a house ______ to the store

A. on                             B. in                                      C. under                       D. next

4, Would you like ______ a message ?

A.  leave                         B. to leave                            C. leaving                     D. to leaving

5, My father has a good ______ of  humor , so everyone likes to talk to him.

A, feeling                        B, sense                                C, knowledge               D, memory

6, A: Is she going to drive a car?   B: No, she’s ______

A. not enough old to drive a car                   B. enough not old to drive a car

C. not old enough to drive a car                             D. enough old to drive a car

7.Don’t come in . Please wait ______ for  your  turn.

A. outside                         B. inside                            C. downstairs                D. upstairs.

8, Can I ______ to Mary, please? This isNancy.

A. speak               B. listen                       C. read                D. write 

docx 21 trang Ánh Mai 10/06/2023 1040
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "5 Đề thi giữa học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 - Trường THCS Phan Bội Châu (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docx5_de_thi_giua_hoc_ki_1_tieng_anh_lop_8_nam_hoc_2021_2022_tru.docx

Nội dung text: 5 Đề thi giữa học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 - Trường THCS Phan Bội Châu (Có đáp án)

  1. BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 8 CÓ ĐÁP ÁN NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS PHAN BỘI CHÂU 1. Đề số 1 I. Choose the word having the underlined letters pronounced differently (1pt) 1. A. how B. hour C. humorous D. hair 2. A. visited B. heated C. locked D. corresponded 3. A. generous B. reserved C. device D. experiment 4. A. study B. music C. fun D. subject II. Choose the best answer ( 2pts) 1. It is really a difficult test but we will try to do it ___ A. ourself B, ourselves C, itself D, itselves 2. You are too thin. You ___ to eat more. A, ought B, has C, should D, must 3,We live in a house ___ to the store A. on B. in C. under D. next 4, Would you like ___ a message ? A. leave B. to leave C. leaving D. to leaving 5, My father has a good ___ of humor , so everyone likes to talk to him. A, feeling B, sense C, knowledge D, memory 6, A: Is she going to drive a car? B: No, she’s ___ A. not enough old to drive a car B. enough not old to drive a car C. not old enough to drive a car D. enough old to drive a car 7.Don’t come in . Please wait ___ for your turn. A. outside B. inside C. downstairs D. upstairs. 8, Can I ___ to Mary, please? This isNancy. A. speak B. listen C. read D. write
  2. III. Give the correct form of the verbs(1pt) 1,The sun ( rise ) in the East and sets in the west 2, I’m going (tell) my parents about the result of my exam. 3, What time (you / go ) to the market tomorrow ?. 4, Last night , my children (make ) a lot of noise , so I couldn’t sleep. IV.Give the correct form of the words in brackets(1pt) 1. I am___ to have a friend like you. ( luck ) 2. My brother like reading and he has got a lot of ___ book ( interest ) 3. My parents enjoys the ___ of the countryside. ( peaceful ) 4. Alexander is the ___ of the telephone . (invent ) V. Read and answer the questions:(2pts) Peter is my pen pal. He is fifteen years old. He lives in a house in London. He has lived there for ten years. He is an excellent student. He always works hard at school and gets good marks. He loves learning Vietnamese in his free time. He often practices writing letters in Vietnamese. Sometimes he helps me to correct my writing, and I help him to correct his spelling mistakes. Next summer, he is going to visit Ho Chi Minh City with his family. I’m expecting to see him. 1. Where does he live? 2. What does he like doing in his free time? 3 Does he often practice Vietnamese by writing and reading? 4. Where is he going to do next summer ? VI. Complete the passage with the suitable words in the box(1pt) interesting visit because and neighbor autumn Lan was Hoa’s next-door (1) .in Bac Giang. She is very beautiful. She has big brown eyes and a lovely smile. Last summer ,she went to Da Lat to (2) Hoa. They traveled around the city and saw a lot of (3) .places such as waterfalls, flower gardens. Hoa likes living in Da Lat. Lan also likes living there (4) Da Lat is a very beautiful place and quiet . Lan is going to visit Hoa next summer and she will be there during the summer. VII. Use the following words to write meaningful sentences (1pt) 1.Why / not / he / go / movie theater / last night ?
  3. 2. We/ enjoy/ tell/ jokes. 3. I/ going/ see/ John/ tonight. 4.She/ often/ have/ short holiday/ Christmas. VIII. Write the second sentence so that it has a same meaning as the first (1pt) 1. Tom wasn’t hard-working. He couldn’t get good marks. => Tom wasn’t 2. Her hair is long and black. => She has 3. My father smoked a lot 5 years ago but now he gives it up. => My father used 4. Swimming across this river is dangerous. => It is ĐÁP ÁN I. Choose the word having the underlined letters pronounced differently (1p) 1.B 2.C 3.A 4.B II. Choose the best answer ( 2p) 1.B 2.A 3.D 4.B 5.B 6.C 7.A 8.A III. Give the correct form of the verbs(1p) 1.rises 2. to tell 3. will you go 4. made IV. Give the correct form of the words in brackets(1) 1.lucky 2.interesting 3.peace 4. inventor V. Read and answer the questions:(2p) 1. He lives ( in a house) inLondon. 2. He likes (loves ) learning Vietnamese in his free time. 3. No, he doesn’t/ No. He often practices Vietnamese by writing. 4. Next summer, he is going to visit Ho Chi Minh City with his family.
  4. VI. Complete the passage with the suitable words in the box(1p) 1. neighbor 2. visit 3. interesting 4. because VII. Use the following words to write meaningful sentences (1p) 1. Why didn’t he go to the movie theater last night ? 2. We enjoy telling jokes. 3. I am going to see John tonight. 4. She often has a short holiday at Christmas. VIII. Write the second sentence so that it has a same meaning as the first (1p) 1. Tom wasn’t hard – working enough to get good marks. 2. She has long black hair. 3. My father used to smoke a lot 5 years ago. 4. It is dangerous to swim across this river . 2. Đề số 2 I. Choose the best answer to complete these sentences. 1. Among the , the Tay have the largest population. A. groups B. majorities C. ethnic minorities D. ethnic cultures 2. He adores . around the paddy field. A. running B. to run C. run D. ran 3. She hates the cattle. A. herd B. herding
  5. 3. A sport bicycle goes faster than an ordinary bicycle. (slowly) -> An ordinary bicycle goes IV. Make questions for the words underlined. 1. Kim loves to visit Da Nang Museum of Cham Sculpture. -> 2. The Yao are famous for their elaborate costumes. -> 3. Single men can sleep in the communal house. -> 3. Who can sleep in the communal house? V. Read the passage a. I live in a village by the Mekong River. Every day, like most of my friends, I walk to school. It is three kilometres away. After class, I often help my mother collect water from the river and feed the chickens. At the weekend, the villagers often gather at the community hall where there is a TV. The adults watch TV, but more often they talk about their farm work and exchange news. The children run about, playing games and shouting merrily. Laughter is heard everywhere. b . My father sometimes takes me to the market town nearby where he sells our home products like vegetables, fruits, eggs, . He then buys me an ice cream and lets me take a ride on the electric train in the town square. I love those trip. c. On starry nights, we, children lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way. We dream of faraway places. 1. Choose the correct heading for each paragraph. A. Our dream B. Life in the village C. My trip to town 2. Choose the best answer
  6. 1. The boy often helps his parents A. to collect water from the village well. B. to sell the vegetables. C. to feed the chickens. 2. The villagers gather at the community hall . A. every day B. at the weekend C. once a month 3. The thing the boy enjoys better than other things on his trips to town is A. he can sell his home products B. he can ride on the electric train C. he feels grown-up 4. The village children dream about A. having a school that is nearer B. finding the Milky Way C. traveling to faraway places ĐÁP ÁN I. 1. C 2. A 3. B 4. D 5. B 6. D II. 1. Look! They are dancing 2. She hasn't finished her work yet. 3. She doesn’t mind cooking. 4. He used to live in the countryside. III. 1. I love playing soccer 2. In the city, children play less freely than in the city
  7. 3. An ordinary bicycle goes slowly than a sport bicycle IV. 1. Where does Kim love to visit? 2. What are the Yao famous? V. 1. Choose the correct heading for each paragraph. Paragraph 1: B. Life in the village Paragraph 2: C. My trip to the town Paragraph 3: A. Our dream 2. Choose the best answer 1. C 2. B 3. B 4. C 3. Đề số 3 I. Choose the suitable words or phrases to fill in the blanks (3ms) 1. Cool the burns immediately so as to. . . . . . . . . . . . tissue damage. A. ease B. relieve C. minimize D. maximize 2. Milk bottles can be. . . . . . . . . . . . . . . . . . after being cleaned A. reused B. recycle C. thrown away D. broken 3. The old lamp. . . . . . . . . . . . . . . in china is five dollars A. make B. makes C. to make
  8. D. made 4. Millions of Christmas cards. . . . . . . . . . . . . . . every year A. were sent B. are sent C. send D. is sending 5. He had his father. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . his watch A. fixed B. fixing C. to fix D. fix 6. He asked me. . . . . . . . . . . . . . . a driving license A. if I have B. whether I have C. if I had D. whether I have had II. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. 1. A. around B. various C. sound D. mountains 2. A. thunder B. result C. erupt D. volume 3. A. typhoon B. cyclone C. sky D. sunny III. Choose the words that have the different stress from the others 1. A. forecast B. tornado C. hurricane D. tropical 2. A. engineer B. volunteer C. mountaineer D. reindeer IV. Complete the passage with the suitable words in the box Relatives; top; preparations; holiday; put; are; although; bought
  9. Christmas is the biggest. . . . . . . . . . . . . . . . (1) of the year in the most of Britain. Celebrations start on 24 December, Christmas eve,. . . . . . . . . . . . . . . . (2) there have been several weeks of. . . . . . . . . . . . . . . . . . (3) before hand. The Christmas trees, presents, food, drinks and decorations have been. . . . . . . . . . . . . . . (4). Christmas cards have already been sent to friends and. . . . . . . . . . . . . . . . (5). About a week before Christmas, people usually. . . . . . . . . . . . . (6) up their decorations and an angel on the. . . . . . . . . . . . . . . . . (7) of the Christmas tree. Family presents. . . . . . . . . . . . . (8) usually put under the tree. V. Read the passage choose true (T) or false (F) London is Britain' s biggest city. It is a very old city and dates back to the Romans. It is a city of historic building and churches, and it has many beautiful parks. It also has some of the best museum in the world. London is very crowded in summer. It is a popular city with foreign tourists and has more than eight million visitors a year. The city is famous for its shopping and department stores. London has an excellent underground railway system, so it is easy for tourists to get around. 1. None of the cities in Britain is bigger than London. 2. London is founded by the Romans. 3. London has historic buildings and churches. 4. Most of the best museum in the world are situated in London. 5. London is not busy in summer. 6. It's not easy for tourists to travel around London. VI. Complete the second sentence so that it has the same meaning to the first (2ms) 1. People speak English over the world. English. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2. Do you mind if I take a photo Would you mind. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ĐÁP ÁN I. 1 - C; 2 - A; 3 - D; 4 - B; 5 - D; 6 - C II. 1 - B, 2 - D, 3 - D III.
  10. 1 - B, 2 - D IV. 1 - holiday; 2 - although; 3 - preparations; 4 - bought 5 - relatives; 6 - put; 7 - top; 8 - are V. 1 - T; 2 - F; 3 - T; 4 - F; 5 - F; 6 - F VI. 1 - English is spoken over the world. 2 - Would you mind if I took a photo? 4. Đề số 4 A - LISTENING: Question I. Listen and choose the correct answers: 1. Five-colored sticky rice is made by ethnic minorities in the northern regions. A. mountainous B. generous 2. The dish has five colors: red, yellow, green, . and white. A. purple B. brown 3. The green colors symbolizes A. plants B. plane 4. Five colors sticky rice is made on special occasions , for festivals and A. century B. ceremonies Question II. Listen to the passage write True (T) or false (F). 1. Five - colored sticky rice is a traditional dish. 2. The colors represent the elements of life. 3. These elements create harmony between people. 4. This rice is only made when there are guests. B - USE OF LANGUAGE: Question III. Find the word which has different sound in the part underlined.
  11. 1. A. wanted B. washed C. danced D. played 2. A. beds B. dogs C. porters D. books 3. A. pictures B. watches C. buses D. brushes 4. A. homework B. mother C. open D. judo Question IV. Choose the best answer. 1. My dad doesn't mind my mom from work every day. A. pick up B. picked up C. picking up D. picks up 2. Using computers too much may have harmful effects . your minds and bodies. A. on B. to C. with D. onto 3. I love the people in my village. They are so and hospitable. A. friendly B. vast C. slow D. inconvenient 4. Among the , the Tay people have the largest population. A. groups B. majorities C. ethnic minorities D. ethnic cultures. 5. People in the countryside live than those in the city. A. happy B. more happily C. happily D. less happy 6. Viet Nam is Multicultural country with 54 ethnic groups. A. a B. an C. the D. A and C Question V. Give the correct form of the following verbs: 1. Mai enjoy ___ crafts , especially bracelets (make) 2. ___ you ever ___ a buffalo? (ride) 3. The children used to ___ a long way to school. (go) 4. They hate ___ their son texting his friends all day. (see) 5. Do you fancy. ___ in the park this Sunday? (skateboard) C - READING: Question VI: 1. Read the passage, and then decide whether the statements that follow are True (T) or False (F)
  12. In my opinion, using the computer as your hobby can be harmful to both your health and your social life. Firstly, sitting all day in front of the computer can cause health problems such as eye-tiredness and obesity. Secondly, you may get irritated easily. Besides, if you use the computer too much, you will not have time for our family and friends. In short, computers should only be used for a limited time. 1. Using the computer too much can make your eyes tired. 1. 2. Using the computer too much is not good for you. 2. 3. We still can spend a lot of time with our family and friends. 3. 4. According to the writer, we can use the computer for a long time. 4. 5. Computers should only be used for a limited time. 5 2. Read the passage carefully. MY VILLAGE I live in a village by Mekong River. Every day, like most of my friends, I walk to school. It is three kilometers away. After class, I often help my mother to collect water from the river and feed the chickens. At the weekend, the villagers often gather at the community hall where there is a TV. The adults watch TV, but more often they talk about their farm work and exchange news. The children run around, playing games and shouting merrily. Laughter is heard everywhere. My father sometimes takes me to the market town nearby where he sells our home products like vegetables, fruits, eggs He then buys me an ice cream and lets me take a ride on the electric train in the town square. I love those trips. On starry nights, we children lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way. We dream of faraway places. Answer the following questions. 1. Does the boy like riding on the electric train in the town square? 2. What do the children do on starry nights? 3. Do you like to live in the countryside or in the city? Why? D - WRITING:
  13. Question VII. a. Use the correct forms of comparison to complete the sentences. 1. Some people think that country folk are than city people. (friendly) 2. Which one is , Red River or Mekong River? (long) b. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one 1. My house is smaller than your house. Your house . 2. I love listening to music. I fancy 3. The black dress is more expensive than the white one. The white dress 4. No one in my group is more intelligent than Mary. Mary ĐÁP ÁN A - LISTENING: Question I: (0,25đ/ câu đúng) 1. A 2. A 3. A 4. B Question II: (0,25đ/ câu đúng) 1. T 2. T 3. F 4. F B - USE OF LANGUAGE Question III. (0,25đ/ câu đúng) 1. D 2. D 3. A 4. B Question IV. 1. C 2. A 3. A 4. C 5. B 6. A Question V. (0,25đ/ câu đúng) 1. making 2. have - ridden 3. go
  14. 4. seeing/ to see 5. skateboarding C. READING Question VI: (0,25đ/ câu đúng) 1. Read the text again and write True (T) or false (F). 1. T 2. T 3. F 4. F 5. T 2. Answer the following questions: 1. Yes , the boy does or yes , he does. 2. On starry nights, we children lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way 3. I like to live in the countryside because it is quiet and comfortable. D. WRITING Question VII: a. Mỗi câu 0.5 điểm/ câu 1. more friendly 2. longer b. Mỗi câu 0.25 điểm/ câu 1. Your house is bigger than my house. 2. I like listening to music. 3. The white dress is not as expensive as the black dress. Or The white dress is cheaper than the black dress. 4. Mary is the most intelligent in my group. 5. Đề số 5 Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other three in each question. 1. A. ancestor B. diverse C. ethnic D. heritage 2. A. hunt B. custom C. multicultural D. unique
  15. 3. A. shawl B. gather C. add D. match Choose the word which has a different stress pattern from the other three in each question. 1. A. minority B. majority C. diversity D. curious 2. A. costume B. recognise C. significant D. terraced Choose the word or phrase that best completes each sentence below. 1. A boy is ___ the buffalo in the rice field. A. playing B. fighting C. herding D. running 2. There are not many high buildings to block ___ in our village. A. view B. a view C. some views D. the view 3. Terraced fields are often found in ___ area. A. mountain B. mountainous C. mountaineer D. mountainful 4. Vietnam is a country of great ___ with 54 ethnic groups. A. diversity B. diversed C. diverse D. diversion 5. For Vietnamese people living in the countryside, rice is the main ___ crops.
  16. A. agriculture B. agricultural C. agribusiness D. agricultures 6. Important decisions of the whole tribal group are often made in the ___ house. A.communal B. communication C. communicate D. common 7. Many Vietnamese ethnic minority students are studying at ___ schools. A. private B. international C. national D. boarding 8. During Tet holiday, many ___ festivals are held among different ethnic groups in Vietnam. A. religion B. religiousity C. religious D. religiously 9. Vietnamese government have made great effort to ___ traditional cultural indentifies of each minority group. A. change B. preserve C. collect D. store 10. The Cham has a ___ of wet rice cultivation. A. tradition
  17. B. traditional C. traditionally D. traditioned Choose the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following sentences. 1. It is risky to travel across the mountain at night. A. safe B. unsafe C. convenient D. inconvenient 2. Nam would like to find out more about the customs and traditions of Tay people. A. to see B. to look for C. to learn D. to watch 3. Ancestor worshipping plays a significant role in Vietnames culture. A. important B. unimportant C. minor D. active Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following sentences. 1. The majority of The Viet live along the Red River and The Mekong Delta. A. a half B. all C. minority D. none 2. Gong is considered a unique musical instrument of Tay Nguyen people.
  18. A. rare B. special C. typical D. common Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best answers each of the questions below. Bamboo is engraved in Vietnamese culture and daily life, providing protection, and representing resiliency. Bamboo can be manipulated in any shape or form to assist in the simplest or most complex of functions. Here in Vietnam, and especially in the countryside, bamboo is used for everything- from chopsticks, to chairs, to agricultural tools, to roofs, to instruments and to home decorations. Bamboo is embedded even in Vietnamese dance culture! A series of bamboo sticks are set up in a line, with people holding them in place on either side. Dancers move in and out of the sticks, trying to time their dancing so as not to get caught between the bamboo sticks. Performers typically dance hand in hand, slowly making their way sideways along the bamboo line and even the best of dancers always tend to get stuck a few times, resulting in bunches of giggles and loads of smiles. (Source: Adapted from We Have Kids) 1. What is the main idea of the passage? A. Bamboo dance is part of Vietnamese traditional art. B. Bamboo is a part of Vietnam culture and daily life. C. Bamboo dance is very easy to learn. D. It is fun to do bamboo dance. 2. What is NOT MENTIONED as a function of bamboo? A. Making chopsticks B. Making agriculture tools C. Making bowls D. Making roofs 3. According to the passage, to perform the bamboo dance, dancers should A. try not to get caught by the bamboo sticks. B. move in and out of the bamboo sticks quickly.
  19. C. Both A and B are correct. D. Both A and B are incorrect. 4. Which sentence is NOT TRUE according to the passage? A. We can make many things from bamboo. B. Bamboo dancers use their hands on the floor to dance. C. The best bamboo dancers can still get stuck a few times. D. Bamboo appears a lot in Vietnam daily life. 5. Which explanation has the closest meaning to the word “hand in hand” in the passage? A. Holding each other’s hand B. Clapping each other’s hand C. Shaking each other’s hand D. Waving each other’s hand ĐÁP ÁN Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other three in each question. 1 - B; 2 - D; 3 - A; Choose the word which has a different stress pattern from the other three in each question. 1 - D; 2 - C; Choose the word or phrase that best completes each sentence below. 1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - A; 5 - B; 6 - A; 7 - D; 8 - C; 9 - B; 10 - A; Choose the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following sentences. 1 - B; 2 - C; 3 - A; Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following sentences. 1 - C; 2 - D;
  20. Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best answers each of the questions below. 1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - B; 5 - A;