Đề thi học kì 2 môn Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)

II. Bài tập ôn tập tiếng Anh 8 học kì 2 có đáp án

I/ Circle the best option to complete each sentence:

1. Do you mind ______________the door ? – No, I don’t mind.

A. closing B. to close C. closes D. closed

2. They showed me ______________to buy the air ticket.

A. whom B. which C. what D. where

3. I’ll pick you ______________at your house at 7.30 p.m.

A. on B. up C. in D. with

4. We should use cloth bags __________ plastic bags.

A. instead in B. because of C. instead of D. as so

5. You will get back your___________ when you bring the cans back for recycling.

A. payment B. account C. deposit D. envelope

doc 18 trang Ánh Mai 12/02/2023 6820
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi học kì 2 môn Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docde_thi_hoc_ki_2_mon_anh_lop_8_nam_hoc_2021_2022_co_dap_an.doc

Nội dung text: Đề thi học kì 2 môn Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)

  1. ĐỀ THI HỌC KÌ 2 LỚP 8 MÔN TIẾNG ANH CÓ ĐÁP ÁN NĂM 2021 - 2022 I. Lý Thuyết ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 học kì 2 Các công thức tiếng Anh học kì 2 lớp 8 được tổng hợp theo từng chuyên đề Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm theo từng Unit giúp các em nhắc lại kiến thức Ngữ pháp trọng tâm tiếng Anh 8 tập 2. - Clause and phrases of purpose: (Mđề/ Ctừ chỉ mục đích) · in order (not) to + V1 9 · so as (not) to + V1 A first – aid course · so that + S + V + O - Future simple: S + will/ shall + V1 - Modal “Will/ Shall” to make promises, requests and offers. - Passive forms (Thể bị động) S + V + O 10 Recycling S + to be + P.P + by O
  2. - Adjectives followed by: · an infinitive: S + be + adj + to V1 · a noun clause: S + be + adj + that + S + V + O - Ved/V3 and V-ing 11 - Requests with: Traveling around · Do you mind if + S + V(s/es) ? viet nam · Would/ Do you mind if + S V2/ed ? · Would/ Do you mind + V-ing ? - Past progressive tense with “when” and “while”: (Thì QK tiếp diễn) 12 · S + was/ were + V-ing A vacation abroad - Present progressive with “always”-> Complaining (than phiền) · S + be + always + V-ing - Passive forms (Continued) - Direct speech and reported speech: 13 · S + said (that) + S + V-1 Festivals - Compound Nouns: · Noun + V-ing > Compound Noun 14 - Passive forms
  3. Wonders of the - Indirect questions with “if” and “whether” world · S + asked (O) + if/ whether + S + V-1 - Question words + to Vinf. - Verb + to V1 with purpose and non–purpose. (decide + to V; stop + to V; ) - The present perfect with “yet” and “already” (Thì HTHT) · S + have/ has + already + P.P + O/A 15 · S + haven’t/ hasn’t + P.P + yet. Computers · Have/ Has + S + P.P + yet? - Contrast the past simple and the present perfect. (Đối chiếu thì QK đơn với thì HTHT) II. Bài tập ôn tập tiếng Anh 8 học kì 2 có đáp án I/ Circle the best option to complete each sentence: 1. Do you mind ___the door ? – No, I don’t mind. A. closing B. to close C. closes D. closed 2. They showed me ___to buy the air ticket. A. whom B. which C. what D. where 3. I’ll pick you ___at your house at 7.30 p.m. A. on B. up C. in D. with
  4. 4. We should use cloth bags ___ plastic bags. A. instead in B. because of C. instead of D. as so 5. You will get back your___ when you bring the cans back for recycling. A. payment B. account C. deposit D. envelope 6. It’s difficult ___ your directions. Can you start again, please? A. to follow B. to following C. follows D. follow 7. Would you mind if I ___ a photo? A. take B. taken C. took D. taking 8. She promises she ___ me up at 7.30 A. pick B. will pick C. to pick D. picking 9. John is ___ in the history of Viet Nam. A. interesting B. interested C. interest D. interests 10. ___ is used to check one’s eyesight. A. Eye chart B. Eyepiece C. Eye-shade D. Eyeglass 11. The old lamp ___ in China is five dollars. A. make B. made C. making D. to make 12. The boy ___ a book is Ba. A. read B. to read C. reads D. reading
  5. 13. Nga asked Nhi___ they could stay long. A. how long B. what C. whether D. Who 14. A contest in which participants have to fetch water from the river is called ___ contest. A. water-fetch B. fetching-water C. fetch-water D. water-fetching 15. Mount Rushmore ___ from more than 100 kilometers away. A. saw B. can see C. can be seen D. was send 16. Would you mind if ___you a question. A. ask B. asked C. to ask D. asking 17. Have you decided where ___ for your holiday ? A. to go B. going C. will you go D. you went 18. She asked me ___a driving license. A. if I have B. whether I have C. if I have had D. if I had 19.The doll ___ in red is mine A. dressed B. dressing C. is dressed D. is dressing 20.Viet Nam is a ___ A. country rice-exporting B. rice-exporting country C. country exporting-rice D. exporting-rice country
  6. II/ Rewrite the following sentences, keep the meaning stay unchanged (2ms): 1. The boy broke the windows last Sunday. The windows . 2. Lan said: “I am living in London now”. Lan said that 3. They said: “Do you want to visit Nha Trang, Nam? ” They asked Nam if 4. She is studying very hard because she wants to pass the exam. She is studying very hard in order 5. “Do you like English, Nga?” The teacher asked. The teacher asked 6. It is a contest in which participants have to make a fire. It’s a . 7. Could you tell me how to study English? Would you mind ? 8. The paintings that were stolen from the museum haven’t been found yet. The paintings 9. Many people speak English in the world.
  7. English 10. The plumber said “I can fix this faucets”. The plumber said . 11. I passed all the exams. I am happy. I am happy 12. Lan asked me “ Do you like football?”. Lan asked me . 13. It’s a contest in which participants have to make fire. It’s a 14. “Are there many places of interest in your hometown ?” , asked she . She asked me 15. Vietnamese people celebrate their Lunar New Year around January or February. Their Lunar New Year . III. Find the mistake in each sentence then circle A, B, C or D: 1. He gets up early in order to consolidating his lesson. A B C D 2. Would you mind turn off the air-conditioner?. A B C D
  8. 3. Eight hundred years ago Christmas songs are performed for people in towns and villages A B C D 4. The Statue of Liberty is presented to the USA by France in 1897. A B C D IV. Tìm từ có phần gạch dưới phát âm khác với các từ còn lại: 1. A. liberate B. empty C. network D. excellent 2. A. liberty B. sincere C. light D. finish 3. A. answered B. attracted C. appeared D. designed V. Fill in the blanks with the suitable words small - tired - swimming - very - picture - was We went (1) at Waikiki Beach as soon as we arrived on the Hawaiian island of Tahu. We took a (2) . plane to Kilauea Volcano this afternoon. The lava (3) . pouring when we flew overhead. It was (4) exciting. VI. Read the following passage carefully and fill in the blanks with the suitable words place - game - clue - of - explained Golden - right - Viet nam
  9. Hoa, Nga and her cousin were bored, so Nga suggested they play a (1) called 20 questions. She (2) .the rules and the the girls started to play. Nga thought of a (3) .and gave the others a (4) by saying that it wasn’t in (5) .Nhi found other place was in America. Hoa thought it was the (6) .Gate Bridge, but that is in San Francisco. Nhi was (7) .when she said it was the Statue (8) .Liberty. VII. Read the following passage and choose True or False. Last Tuesday Dick went to London. The train got into Temple Mead at 12.45. Rosemary, his close friend met him outside the station. First, they went to a small café to have a cup of coffee. They talked endlessly. Then they walked around for a while, and finally went to Rosemary's house. They had a lovely lunch. Dick met Rosemary's mother and later her two children when they went home from school. In the evening, he went to see a very interesting film with Rosemary's family. After the show, he said goodbye to them and left for London. 1. Dick went to London last Friday. 2. Rosemary met Dick at the café. 3. They had a lovely lunch. 4. Dick met Rosemary's brother at school. 5. Dick saw an interesting film with Rosemary's family. VIII. Fill in the blanks to complete the passage. It is estimated that about three billion people use the Internet around the world. Most people use the Internet to (1) or for entertainment. A new study, however, shows us that almost ten per cent of Internet users are using it so often that it is seriously
  10. harming their lives. The study (2) that these people may find it difficult to stop using the Internet because they have become addicted. Someone who is addicted find it extremely difficult to stop doing (3) According to a psychologist in (4) , thirty per cent of Internet users claim that they use the Internet to escape from their problems. The study also shows that having a chat, or discussion, with strangers on the Internet is one of the most (5) activities. 1. A. get information B. get informations C. do the homework D. play game 2. A. tells B. speaks C. says D. talks 3. A. that activities B. these activity C. those activity D. that activity 4. A. the paddy B. the field C. a field D. a paddy 5. A. addict B. addictive C. addiction D. addictively ĐÁP ÁN I/ Circle the best option to complete each sentence: 1 - A; 2 - D; 3 - B; 4 - C; 5 - A; 6 - A; 7 - C; 8 - B; 9 - B; 10 - C; 11 - B; 12 - D; 13 - A; 14 - D; 15 - C; 16 - B; 17 - A; 18 - D; 19 - A; 20 - B; II/ Rewrite the following sentences, keep the meaning stay unchanged (2ms): 1 - The windows were broken last Sunday. 2 - Lan said that she were living in London then.
  11. 3 - They asked Nam if he wanted to visit Nha Trang. 4 - She is studying very hard in order to pass the exam. 5 - The teacher asked Nga if she liked English. 6 - It's a fire-making contest. 7 - Would you mind telling me how to study English? 8 - The paintings stolen from the museum haven’t been found yet. 9 - English is spoken in the world. 10 - The plumber said he could fix the faucets. 11 - I am happy because I pass all the exams. 12 - Lan asked me if I liked football. 13 - It's a fire-making contest. 14 - She asked me if there were many places of interest in my hometown . 15 - Their Lunar New Year was celebrated around January or February by Vietnamese people. III. Find the mistake in each sentence then circle A, B, C or D: 1 - C; 2 - C; 3 - B; 4 - B; IV. Tìm từ có phần gạch dưới phát âm khác với các từ còn lại: 1 - A; 2 - C; 3 - B;
  12. V. Fill in the blanks with the suitable words 1 - swimming; 2 - small; 3 - was; 4 - very; VI. Read the following passage carefully and fill in the blanks with the suitable words 1 - game; 2 - explained; 3 - place; 4 - clue; 5 - Viet Nam; 6 - Golden; 7 - right; 8 - of; VII. Read the following passage and choose True or False. 1 - False; 2 - False; 3 - True; 4 - False; 5 - True; VIII. Fill in the blanks to complete the passage. 1 - A; 2 - C; 3 - D; 4 - B; 5 - B; III. Đề kiểm tra tiếng Anh học kì 2 lớp 8 năm 2022 có đáp án I. Circle the best option A, B, C or D to complete the sentences. (2pts) 1. Would you mind if I ___ some photos of your house? A. take B. taking C. took D. will take 2. The man ___ in the garden is my grandfather. A. is working B. works C. worked D. working 3. The Pyramid of Cheops is one of the seven ___of the world. A. wonders B. temples C. pyramids D. pagodas
  13. 4. Would you like ___ for a drink? A. go B. to go C. going D. went 5. Viet Nam is a___country. A. rice-export B. rice-exported C. rice-exporting D. exporting-rice 6. Lan is ___ watching TV. A. always B. sometimes C. often D. rarely 7. Nhi asked Nga ___she knew My Son. A. what B. how long C. that D. whether 8. Sydney Opera House ___ in 1973. A. complete B. is completed C. completed D. was completed II. Circle the best option A, B, C or D in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (0.5 pt) 9. A. guessed B. booked C. watched D. wanted 10. A. hotel B. honor C. heritage D. hundred III. Circle the best option A, B, C or D in each line that has different stress pattern. (0.5pt) 11. A. compile B. wonder C. valley D. carol 12. A. compost B. giant C. award D. lava IV. Circle a mistake A, B, C or D in each sentence. (0.5pt)
  14. 13. He asked me if I can speak more slowly. A B C D 14. We are studying hard in order to passing the exam. A B C D Read the following passage and circle the best option A, B, C or D that fits each blank. (2.5pts) Dear Sally, We are having a wonderful time (15) the USA. The (16) are friendly and the (17) has been warn and sunny. In San Francisco, I (18) my friends, Sandra Smith and (19) family. It was (20) to see them. I (21) lost of souvenirs (22) the children. Thanh is always complaining about the (23) of my suitcase. See you (24) Love, Quyen. 15. A.of B.on C. in D. at 16. A.boy B.student C. friend D. people 17. A.picture B. weather C.people D. summer 18. A.visiting B.visited C. to visit D. visits 19. A.her B.them C. him D. you
  15. 20. A.loving B.lovely C. love D. to love 21. A.is bought B.to buy C. bought D. has bought 22. A.between B.on C. to D. for 23. A.heaviness B.heavily C. heavy D. heaviness 24. A.on B.last C. soon D. so II. PHẦN TỰ LUẬN * Rewrite the following sentences so that the meaning stays the same. (2pts) 1. Someone will translate this letter into Vietnamese. This letter . 2. They built this house over 40 years ago. This house . 3. He said, “I must go home now.” He said 4. I asked Lan, “Is Phong Nha Cave in Southern Vietnam?” I asked Lan
  16. * Rearrange the following words to complete sentences. (1pt) 5. how to/ Do you mind/ Ha Long Bay?/ telling me/ get to 6. was raining/ It/ when/ the plane/ Ha Noi./ got to * Put the verbs into the correct tense or form (1pt) 7. It was late, so we decided (take) a taxi home. 8. Do you mind if I (borrow) your newspaper? 9. My mother (wait) when I came home. 10. It suddenly (begin) raining while Nam was sitting in the garden. ĐÁP ÁN I. Circle the best option A, B, C or D to complete the sentences. (2pts) 1 - C; 2 - D; 3 - A; 4 - B; 5 - C; 6 - C; 7 - D; 8 - D; II. Circle the best option A, B, C or D in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (0.5 pt) 9 - D; 10 - B;
  17. III. Circle the best option A, B, C or D in each line that has different stress pattern. (0.5pt) 11 - A; 12 - C; IV. Circle a mistake A, B, C or D in each sentence. (0.5pt) 13 - C; 14 - C; Read the following passage and circle the best option A, B, C or D that fits each blank. (2.5pts) 15 - C; 16 - D; 17 - B; 18 - B; 19 - A; 20 - B; 21 - C; 22 - D; 23 - D; 24 - C; II. PHẦN TỰ LUẬN Rewrite the following sentences so that the meaning stays the same. (2pts) 1 - This letter will be translated into Vietnamese. 2 - This house was built over 40 years ago. 3 - He said he must/ had to go home then. 4 - I asked Lan if Phong Nha Cave were in Southern Vietnam. Rearrange the following words to complete sentences. (1pt) 5 - Do you mind telling me how to get to Ha Long Bay? 6 - It was raining when the plane got to Ha Noi. Put the verbs into the correct tense or form (1pt)
  18. 7. It was late, so we decided (take) to take a taxi home. 8. Do you mind if I (borrow) borrow your newspaper? 9. My mother (wait) was waiting when I came home. 10. It suddenly (begin) began raining while Nam was sitting in the garden.