5 Đề thi học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 - Trường THCS Nguyễn Đức Cảnh (Có đáp án)

Choose one best answer from A, B, C or D (2 ms)

1. I don’t enjoy……………………. a letter.

A. to write   B. write     C. writes      D. writing

2. In the past, farmers used to…………………….

A. walk    B. walks      C. walking            D. walked

3. Nam is not…………………….to be in my class.

A. very old    B. old enough    C. too old             D. enough old

4. Can I…………………….to Hanh, please?

A. talk     B. say     C. speak       D. tell

5…………………….time can we meet?

A. What      B. When       C. How           D. Which

6. I’ll come and pick you up …………………….6:30 this evening, OK?

A. in       B. at           C. on        D. to

7. My younger brother…………………….stamps for 5 years.

A. collects      B. has collected   C. have collected  D. collected

8. English is…………………….Japanese.

A. same    B the same     C. different from     D. quite different

docx 14 trang Ánh Mai 20/06/2023 720
Bạn đang xem tài liệu "5 Đề thi học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 - Trường THCS Nguyễn Đức Cảnh (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docx5_de_thi_hoc_ki_1_tieng_anh_lop_8_nam_hoc_2021_2022_truong_t.docx

Nội dung text: 5 Đề thi học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 - Trường THCS Nguyễn Đức Cảnh (Có đáp án)

  1. ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2021 - 2022 TRƯỜNG THCS Môn: TIẾNG ANH 8 NGUYỄN ĐỨC CẢNH Thời gian: 45 phút 1. Đề số 1 A. GRAMMAR AND VOCABULARY I. Choose one best answer from A, B, C or D (2 ms) 1. I don’t enjoy . a letter. A. to write B. write C. writes D. writing 2. In the past, farmers used to . A. walk B. walks C. walking D. walked 3. Nam is not .to be in my class. A. very old B. old enough C. too old D. enough old 4. Can I .to Hanh, please? A. talk B. say C. speak D. tell 5 .time can we meet? A. What B. When C. How D. Which 6. I’ll come and pick you up .6:30 this evening, OK? A. in B. at C. on D. to 7. My younger brother .stamps for 5 years. A. collects B. has collected C. have collected D. collected 8. English is .Japanese. A. same B the same C. different from D. quite different II. Give the correct form of the verbs in the brackets (1m) 1. She likes .(stay) at home. 2. I .(not see) him since yesterday afternoon. 3. Children ought to .(cross) the street carefully. 4. The sun never .(rise) in the west. B. SPEAKING Put the dialogue in the correct order (2ms) a. Yes, certainly. Hold on a minute. b. Fine, thanks. And you? c. I’m OK. I am going to see a very interesting film this evening. Would you like to go with me? d. Bye, Lan. e. It’s Nga speaking. May I speak to Lan, please?
  2. f. I’d love to. When can we meet? g. That’s fine. See you at 7:30. Bye. h. Hello Nga. How are you? i. At 7:30, OK? C. READING Read. Then answer the questions (2.5ms): Ho Chi Minh Communist Youth Union is an organization for Vietnamese youth from 15 to 30 years of age. The Youth Union builds good character, love for the nation, and encourages good citizenship, soft skills and personal fitness. the Youth Union was found on March 26th 1931 by the beloved President Ho Chi Minh. It had different names over the years. One of its first names was “ Vietnam Communist Youth Union”. In December 1976, it was officially named as it is called today: Ho Chi Minh Communist Youth Union. However, people normally use the name “ The Youth Union” for short. The Youth Union, together with other organizations such as The Young Pioneers Organization, the Vietnam Youth Federation, the Vietnam Students Union, often hold social activities such as Helping the Handicapped, Cleaning the Environment, Green Summer Volunteers Campaign, and other similar movements. These activities aim to help the young develop their public awareness and form their personality. Ever since the Youth Union was founded, its aims and principles, established by President Ho Chi Minh have been the guidelines for the young Vietnamese people of today and tomorrow. Answer the questions: 1. At what age can one join the Youth Union? 2. When was the Youth Union founded? 3. What is the complete name of the Youth Union? 4. What do social activities of the Youth Union aim to help? 5. Who established the guidelines for the Vietnamese youth? D. WRITING: Write sentences, using the words given (2.5ms) 1. This / be / Hoa => .
  3. 2. She / like / learn English => 3. She / learn / this language /since 2008 => . 4. She / always / want / improve her English => 5. She / buy / an English -Vietnamese dictionary/ last week => ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1 A. GRAMMAR AND VOCABULARY: I. (2 điểm) Câu 1 2 3 4 5 6 7 8 Đáp án D A B C A B B C II. (1 điểm) 1. staying 2. haven’t seen 3. cross 4. rises B. SPEAKING: (2 điểm) e – a – h – b – c – f – i – g – d C. READING: (2.5 điểm) 1. Any Vietnamese from 15 to 30 years of age can join the Youth Union. 2. The Youth Union was founded on March 26th 1931. 3. The complete name of the Youth Union is Ho Chi Minh Communist Youth Union . 4. These activities aim to help the young develop their public awareness and form their personality. 5. President Ho Chi Minh established the guidelines for the Vietnamese youth. D. WRITING: (2.5 điểm) 1. This is Hoa. 2. She likes learning English. 3. She has learned this language since 2008. 4. She always wants to improve her English. 5. She bought an English -Vietnamese dictionary last week. 2. Đề số 2 ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 8- TRƯỜNG THCS NGUYỄN ĐỨC CẢNH- ĐỀ 02 I. Find the word with different sound in the underlined part in each line. (0. 5 pts) 1. A. country B. cloud C. loudly D. mouse
  4. 2. A. recognised B. designed C. displayed D. entered II. Choose the correct option for each gap in the sentences. (2. 5pts) 1. The US is a ___ country with over 80 ethnic groups. A. multi-cultural B. bi-lingual C. rich D. ethnic 2. The volunteers have to work much ___ usual to save the dying animals from the forest fire. A. as hard as B. more hard than C. harder than D. the hardest 3. In 2010, Ha Noi ___ its 1000th anniversiry. A. celebrated B. commemorated C. worshiped D. remembered 4. The ___ of quan ho singing has been recognised as a world heritage. A. preservation B. procession C. performance D. song 5. Lang Lieu couldn't buy any special food ___ he was very poor. A. although B. when C. while D. because 6. Tam is a beautiful girl; ___, she's kind-hearted. A. therfore B. however C. moreover D. otherwise 7. While I ___ the performance, I met one of my old friends. A. watched B. was watching C. watch D. am watching 8. She told me a story ___ I found hard to believe. A. what B. which C. in which D. at which 9. She is famous___her intelligence. She designs many social styles. A. in B. for C. with D. into 10. We___ wear uniform at school from Monday to Saturday. That's good way and equal to everyone. A. crowd B. crowded C. full D. busy III. Write the correct of each verb in the brackets to complete the following sentences. (1pt) 1. We all adored (1. do)___ aerobics when we were young. 2. 30 years ago, we (2. not have)___ mobile phone. 3. The girl (3. cry)___ when a fairy (4. appear)___. IV. Read the passage and decide which answer A, B, C, or D best fits each space. (2. pts) Hoi An The ancient (1)___ of Hoi An lies on Thu Bon River, more than 30 kilometers to the south of Da Nang. Occupied by early western traders, Hoi An was one of the major (2)___ commercial ports of South Asia in the 16th century. Hoi An is famous (3)___ old temples, pagodas, tiled-roof houses and (4)___ streets. Tourists can (5)___ the relics of Sa Huynh and Cham Civilizations. They can also enjoy the beautiful scenery of the Thu Bon River, Cua Dai Beach, etc. In (6)___ years, Hoi An
  5. has become a very (7)___ tourist destination in Viet Nam. Importantly, the committee of the World Heritages of UNESCO (8)___ certified Hoi An a World Heritage Site in 1999. 1. A. village B. city C. town D. capital 2. A. recent-time B. modem-time C. new-time D. old-time 3. A. for B. in C. with D. of 4. A. wider B. larger C. narrow D. bigger 5. A. watch B. visit C. see D. look 6. A. near B. new C. recent D. most 7. A. popular B. disliked C. known D. liked 8. A. official B. officer C. officially D. office VII. Rewrite or combine the sentences, using the suggested words. (1. 5 pt) 1. Vinh really loves to hang out with his friends. => Vinh really enjoys 2. Playing beach games is very interesting. => It is 3. Most ethnic peoples in Vietnam speak their own languages (Make question) => 4. The girl worked hard. Her step mother wasn't happy (use Although) => 5. The hotel we saw first was rather expensive. We decided to look for another. (use so) => 6. She lost her job because she was inexperienced. (use because of) => VIII. Use the suggested words and phrases to make meaningful sentences. (1pt) 1. We/ have/ dinner/ when/ telephone/ ring. 2. Internet/ change/ way/ we/ communicate. ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2 I. Find the word with different sound in the underlined part in each line. (1p) 1-A 2-A II. Choose the correct option for each gap in the sentences. (2pts) 1-A 2-C 3-A 4-C 5-D 6-C 7-B 8-B 9-B 10-B III. Write the correct of each verb in the brackets to complete the following sentences. (1p)
  6. 1. doing 2. to watch 3. didn't have 4. was crying- appeared IV. Read the text and then choose the best answer A, B, C, D(2pt) 1-C 2-D 3-A 4-C 5-B 6-C 7-A 8-C V. Rewrite or combine the sentences, using the suggested words. (1.5 pt) 1. Vinh really enjoys hanging out with his friends. 2. It is very interesting to play beach games. 3. What do most ethnic people in Viet Nam speak? 4. Although the girl work hard, her stepmother wasn't happy. 5. The hotel we saw first was rather expensive. So we decided to look for another. 6. She lost her job because of her inexperience. VI. Use the suggested words and phrases to make meaningful sentences. (1pt) 1. We are having dinner when telephone rang. 2. The internet changes the way we communicate. 3. Đề số 3 ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 8- TRƯỜNG THCS NGUYỄN ĐỨC CẢNH- ĐỀ 03 A: Listening (2pts) Question 1: Read the text and then decide which sentence is true (T) or false (F (1pt)) 1. Cindy had to work very hard all day. 2. Cindy was very sad because she had to be at home. 3. Cindy's sister changed her rags into beautiful clothes. 4. Cindy and the Prince were married and lived happily ever after. Question 2: Listen again and answer the questions. (1pt) 1. Why was Cindy very sad? 2. Who changed Cindy's rags into beautiful clothes? 3. What did she leave on the dance floor? 4. Did the Prince want to see her again? B. Language focus (3,0 pts) Question 1: Choose the words which has underlined parts pronounced differently (0,5pt)
  7. 1. A. wet market B. prefer C. plentiful D. get 2. A. danger B. angry C. language D. passage Question 2: Choose the best answer A, B, C or D (2,5pt) 1. He is strong enough this box. A. lift B. lifts C. to lift D. lifting 2. I like Chinese very much. A. study B. studies C. studies D. studying 3. He used to the guitar when he was a student. A. play B. to play C. plays D. playing 4. My brother speaks English very A. easy B. bad C. fluently D. fluent 5. Hoa's pen is different mine. A. from B. to C. as D. with 6. Alexander Graham Bell was born March 3rd, 1847. A. in B. on C. at D. from 7. Jim hasn't gone to the beach three years. A. for B. since C. at D. during 8. The boy had to cook dinner because his mother came home late. A. yourself B. himself C. herself D. themselves 9. May I help you? - A. No, I don't need C. Thank you, I don't need B. Yes. That's very kind of you D. Yes, I'm fine 10. You must all chemicals and drugs in locked cupboard. A. to put B. put C. putting D. putting C. Reading (2pts) Question 1: Read the passage and choose the most suitable answer A, B, C or D. (1pt) Nam is in grade 8A. He (1) his report card for the last school year. He got good grade (2) Literature and Math, but his English was poor. His English teacher said, "Nam, you must work harder on your English". He'll try his best to study well next year. He loves (3) , and he likes sports, too. He enjoys (4) soccer a lot. This summer vacation, he is enrolling for the summer activities in his home town. They'll plant trees, clean the streets and participate in the city's sports programs. 1. A. received B. have received C. has received D. receive 2. A. in B. during C. for D. since 3. A. study B. studies C. studied D. studying
  8. 4. A. play B. plays C. will play D. playing Question 2: Read the passage again and write T or F (1pt) Statements T/F 1. Nam is in grade 8A. 1. . 2. His English was excellent. 2. . 3. He ought to work harder on his English 3. . 4. This summer vacation he is going to clean his school. 4. . D. Writing (3pts) Question 1: Rewrite the following sentences, begin with the words given (2.0pts) 1. "Don't talk in class, students", the teacher asked. -> The teacher asked 2. "Please help me repair my house." -> She asked me 3. The doctor said to Nga, "You should stay in bed." -> The doctor said 4. " Look after yourselves, children" -> Mrs. Lan told Question 2: Rearrange the words to make meaningful sentences (1pt) 1. I/ known/ English/ since/ have/ teacher/ September/ my 2. interesting/ have/ I/ read/ the most/ This is/ book/ ever . 3. The boy/ playing/ spends games/./ always/ much time 4. younger/ was/ Jane/ When ,// sing/ She/ a jazz band/ used to. ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3 A. Listening Question 1: Read the text and then decide which sentence is true (T) or false (F (1pt)) Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ 1. T 2. T 3. F 4. T Question 2: Listen again and answer the questions. (1pt) Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ 1. Cindy was very sad because she had to be at home. 2. A fairy changed Cindy's rags into beautiful clothes. 3. She left one of her shoes on the dance floor. 4. Yes, he did. B. Language focus (3,0 pts)
  9. Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ Question 1: Choose the words which has underlined parts pronounced differently (0,5pt) 1. B. prefer 2. A. danger Question 2: Choose the best answer A, B, C or D (2,5pt) 1. C. to lift 2. D. studying 3. A. play 4. C. fluently 5. A. from 6. B. on 7. A. for 8. B. himself 9. B. Yes. That's very kind of you 10. B. put C. Reading (2pts) Mỗi câu trả lời đúng 0.25 đ Question 1: Read the passage and choose the most suitable answer A, B, C or D. (1pt) 1. A. has received 2. C. for 3. D. studying 4. D. playing Question 2: Read the passage and choose T or F (1pt) 1 T. 2 F 3 T 4 F D. Writing (3pts) Question 1: Rewrite the following sentences, begin with the words given (2.0pts) 1. The teacher asked the/ his students not to talk in class. 2. She asked me to (help her) repair her house. 3. Mai said (that) Nam should work harder. 4. Mrs Lan told her children to look after themselves. Question 2: Rearrange the words to make meaningful sentences (1pt) 1. I have known my English teacher since September 2. This is the most interesting book I have ever read. 3. The boy always spends much time playing games. 4. When Jane was younger, she used to sing in a jazz band. 4. Đề số 4 ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 8- TRƯỜNG THCS NGUYỄN ĐỨC CẢNH- ĐỀ 04 I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. 1. A. brother B. love C. money D. lose 2. A. chicken B. watch C. Christmas D. change 3. A. busy B. much C. but D. under 4. A. inches B. checks C. roofs D. aches 5. A. laughed B. missed C. called D. watched II. Choose the word or phrase that best complete each sentence. 1. Hung is student in my class. A. good B. better C. the best D. a best 2. Ho Chi Minh City is larger and beautiful than Hanoi.
  10. A. more B. as C. most D. the most 3. She has bought this dress Saturday. A. for B. since C. next D. last 4. Minh . in this town since 1987. A. is living B. has lived C. lives D. lived 5. The Sun .in the East. A. rise B. rose C. rises D. rising 6. That boy has short .hair. A. curly B. oval C. tall D. reserved 7. Alexander Graham Bell the telephone in 1876. A. invent B. invented C. invents D. is inventing 8. You must cover sockets so that children do not try to put anything into them. A. electrical B. dangerous C. safe D. suitable 9. . Was Alexander Graham Bell born? He was born in 1847. A. When B. Where C. Why D. Who 10. A: Can I speak to Lan, please? This is Hung. A. Hello, Lan B. Hello, Hung C. How are you? D. How about tomorrow? 11. Revision is when we learn new words. A. necessary B. necessarily C. more necessary D. unnecessary 12. Could you do me a favor? A. Why? B. I’m sorry. I’m really busy. C. What can I do for you? D. Both B and C are correct 13. Hey! Lan. How about to the cinema this afternoon? - OK. A. to go B. going C. we go D. go 14. you need any help? Yes. That’s very kind of you. A. Do B. May C. Can D. Could 15. “Why was Ba late?” “ he got up late.” A. However B. So C. Because D. While III. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C, or D 1. Vietnam is (A) an (B) multicultural country (C) with 54 (D) ethnic groups. 2. We speak (A) English fluent (B) now (C) than last year (D). 3. We broke with (A) tradition by (B) make (c) sponge cakes for the Mid-Autumn Festival instead of (D) moon cakes.
  11. 4. You has to (A) take off (B) your hats when (C) you go (D) to the pagoda. 5. I don't like (A) this performance (B) although (C) it's too boring (D). IV. Complete each sentence so that it has the same meaning as the first one. 1. Cats cannot swim as well as dogs. Dogs can . 2. Minh really loves to hang out with friends. Minh really enjoys . 3. Playing beach games is very interesting. It is . 4. He uses all his free time to look after his garden. He spends . 5. Would you please change this T-shirt for me? Do you mind ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4 I. 1. D; 2. C; 3. A; 4. A; 5. C; II. 1. C; 2. A; 3. B; 4. B; 5. C; 6. A; 7. B; 8. C; 9. A; 10. B; 11. A ;12. D; 13. B; 14. A; 15. C; III. 1. B; 2. B; 3. C; 4. A; 5. C; IV. 1. Dogs can swim better than cats. 2. Minh really enjoys hanging out with friends 3. It is interesting to play beach games. 4. He spends his free time looking after his garden. 5. Do you mind changing this T-shirt for me? 5. Đề số 5 ĐỀ THI HỌC KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH 8- TRƯỜNG THCS NGUYỄN ĐỨC CẢNH- ĐỀ 05 I. Find the word with different sound in the underlined part in each line. (0. 5pt) 1. A. stripe B. string C. spring D. trip 2. A. honey B. donkey C. survey D. money II. Choose the correct option for each gap in the sentences. (2. 5pts) 1. Tet is an occasion for family in Viet Nam.
  12. A. visiting B. meeting C. reunions D. seeing 2. Saint Giong was unable to talk, smile, or walk he was three years old. A. If B. because C. while D. even though 3. We do not have many carnivals in Viet Nam; , we have many tradition festivals. A. nevertheless B. while C. although D. because 4. Would you like to go a walk the park this afternoon? A. to - at B. for - at C. to - in D. for - in 5. At school, the teacher and students follow the rules. A. has to B. have to C. need to D. haven't to 6. Children need a caring environment to develop mentally physically. A. and - and B. both - and C. the - the D. in - and 7. you study harder, you won't be able to pass the examination. A. Unless B. Because C. If D. without 8. The buses were very this morning. We can't go to the church with you in time. A. crowd B. crowded C. full D. busy 9. He cross the street when the traffic light is green for pedestrians. A. should B. shouldn't C. ought D. oughtn't 10. You use your mobile phone on the plane. A. must B. mustn't C. don't have to D. have to III. Put the words in brackets into the right forms to complete the sentences. (2. 0pts) 1. I'm so about your trip. It's going to be amazing. (excite) 2. Ao dai is our dress. We wear it every Monday at school. (tradition) 3. After Food from the plate, you should put it into your bowl before eating. (take) 4. My close friend gave me a present on my birthday. I like it so much. (wonder) IV. Read the passage and choose the best option A,B,C,D to complete it. (2. 5 pts) The Rice- cooking Festival The Rice- cooking(1) was held in communal house year about one kilometer a way from (2) There were three(3) : water fetching, fire- making and rice-cooking. The festival(4) one day. In the water- fetching(5) , one person from each team had (6) to the river to get the(7) In the fire-making contest, two team members had to make fire in the (8) way. They tried to rub pieces of (9) together to make the fire. Six people from each team(10) in the Rice- cooking Festival. They had to separate the rice from the husk and then cook the rice. 1. A. holiday B. contest C. festival D. competition 2. A. mountain B. city C. house D. river 3. A. holidays B. contests C. festivals D. competitions
  13. 4. A. takes B. took C. taking D. take 5. A. contest B. contests C. test D. tests 6. A. to run B. run C. ran D. running 7. A. bamboo B. rice C. fire D. water 8. A. strange B. tradition C. traditional D. traditionally 9. A. bamboo B. rice C. fire D. water 10. A. participate B. participates C. participating D. participated V. Rewrite or combine the sentences, using the suggested words. (2. 5 pt) 1. Tet is the most important festival in Viet Nam. Most Vietnamese return home for Tet. (using therefore). => 2. You are Vietnamese, you should know the story of chung cakes. => If 3. All the students love the principal. He is very kind. (using because) => 4. Mr Lam was very busy; however, he spent the whole day at the La Mat Village festival. => Although 5. He likes to listen to pop music than to watch TV after school. => He prefers ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5 I. Find the word with different sound in the underlined part in each line. (1p) 1-A 2-C II. Choose the correct option for each gap in the sentences. (2. 5pts) 1-C 2-D 3-A 4-D 5-B 6-B 7-A 8-B 9-A 10-B III. Put the words in brackets into the right forms to complete the sentences. (1. 5pts) 1. excited 2. tradition 3. taking 4. similarity IV. Read the passage and choose the best option A,B,C,D to complete it. (2. 5 pts) 1-C 2-D 3-A 4-D 5-B 6-B 7-A 8-B 9-A 10-B V. Rewrite these sentences (2,5pts) 1. Tet is the most important festival in Viet Nam therefore, most Vietnamese return home for Tet.
  14. 2. If you are Vietnamese, you should know the story of chung cakes. 3. All the students love the principal because he is very kind. 4. Although Mr Lam was very busy, he spent the whole day at the La Mat Village festival. 5. He prefers listening to pop music to watching TV after school.