Bộ 4 đề kiểm tra học kỳ 2 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 - Đề 3 (Có đáp án)

V. Read the text carefully and tick true (T) or false (F) for sentences below. (2ms)

 

           Vietnam’s New Year is celebrated according to the Lunar calendar. It is officially known as Tet Nguyen Dan, or Tet. It begins between January twenty-first and February nineteen. 

Vietnamese people usually make preparations for the holiday several weeks beforehand. They tidy their houses , cook special food, clean and make offerings…… On the New Year’s Eve, people sit up to midnight to see the New Year in, then they put on new clothes and give one another the greetings of the season. The first three days are the most important. Vietnamese people believe that how people act during those days will influence the whole year.

 

 

1. ……….Tet or Tet Nguyen Dan is also called Lunar New Year.

2………..Vietnamese people make preparations for several months beforehand.

3………..On New Year’s Eve people usually stay awake until midnight.

4………..Vietnamese people believe that they will have good luck on the first three days of Tet.

docx 3 trang Ánh Mai 12/02/2023 2440
Bạn đang xem tài liệu "Bộ 4 đề kiểm tra học kỳ 2 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 - Đề 3 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docxbo_4_de_kiem_tra_hoc_ky_2_mon_tieng_anh_lop_8_nam_hoc_2021_2.docx

Nội dung text: Bộ 4 đề kiểm tra học kỳ 2 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 - Đề 3 (Có đáp án)

  1. ĐỀ 3 ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ 2 - NĂM HỌC 2021 –2022 MÔN TIẾNG ANH 8 I. Listen and fill in the blank with one word you hear from the box. (2ms). Narrow , city, town , than , rather than , for , official Hoi An The ancient (1)___ of Hoi An lies on the river Thu Bon, more (2) ___ 30 kilometers to the south of Da Nang. Occupying by early western trades, Hoi An was one of the major old-time commercial ports of South Asia in the 16th century. Hoi An is famous (3) ___ old temples, pagodas, tiled- roof houses and (4) ___ streets. II Chose the word that it has underlined part pronounced differently from others.(1m) 1. A. scholarship B. chemical C. cheap D. character 2. A. teeth B. though C. breath D. that 3. A. keen B. kite C. keep D. knife 4. A. asked B. prayed C. helped D. dressed III. Choose the best answer ( 2,5ms) 1. Chicago is often ___ “ The Windy city”. A. said B. told C. called D. spoken 2. Tom ___his hand when his friend phoned. A. was burning B. burnt C. has burnt D. burns 3. She asked me ___I had a driving licence . A. if B. whether C. When D. both A & B 4. The Pyramid of Cheops is one of the seven ___ of the world. A. Pyramids B. temples C. landmarks D. wonders 5. Liz said that she___me some information about her school. A. would sent B. will send C. would send D. can send 6. He said he ___ for a new apartment . A. I’m looking B. was looking C. were looking D. is looking 7. The policeman explained to us___to get to the airport. A. how B. how can we C. how can D. how we can
  2. 8. –Where is Mai? –She’s out. She said she ___back soon. A. is B. would be C. was D. came 9. He asked me if I___cooking. A. enjoy B. enjoyed C. am enjoyed D. would enjoy 10. After ___ the conditions ,I decided ___ for the competition. A. hearing/ not entering B. hear/ not enter C. to hear/ not to enter D. hearing/ not to enter IV. Rewrite the sentences below so that it has the same meaning to the first one. (2,5ms) 1.Is it alright if I take a photograph ?. -> Would you mind___ 2. “Are the children playing in the garden now ?” Hoa said to Tim. -> Hoa asked Tim ___ 3. They have built a new church near my house. -> A new church ___ 4. I’m translating an article from English into Vietnamese . -> An article ___ 5. “ It is the most interesting book,” she said. -> She said ___ V. Read the text carefully and tick true (T) or false (F) for sentences below. (2ms) Vietnam’s New Year is celebrated according to the Lunar calendar. It is officially known as Tet Nguyen Dan, or Tet. It begins between January twenty-first and February nineteen.
  3. Vietnamese people usually make preparations for the holiday several weeks beforehand. They tidy their houses , cook special food, clean and make offerings On the New Year’s Eve, people sit up to midnight to see the New Year in, then they put on new clothes and give one another the greetings of the season. The first three days are the most important. Vietnamese people believe that how people act during those days will influence the whole year. 1. .Tet or Tet Nguyen Dan is also called Lunar New Year. 2 Vietnamese people make preparations for several months beforehand. 3 On New Year’s Eve people usually stay awake until midnight. 4 Vietnamese people believe that they will have good luck on the first three days of Tet. KEYS I. Listen : Lời bài nghe: The ancient city of Hoi An lies on the river Thu Bon, more than 30 kilometers to the south of Da Nang. Occupying by early western trades, Hoi Anwas one of the major old-time commercial ports of South Asia in the 16th century. Hoi An is famous for old temples, pagodas, tiled- roof houses and narrow streets. II. Phonetics: 1. pt. Each correct answer gains 0.25 pts 1. C , 2. A , 3. D, 4. B III. Choose the best answer ( 2,5ms). Each correct answer is 0.25 pts 1 C, 2 A, 3D, 4 D, 5 C, 6 B, 7 D, 8 B, 9 B, 10 D IV. Rewrite the sentences below so that it has the same meaning to the first one. ( 2ms) Each correct answer is 0,5 pts. 1. Would you mind if I took a photo 2. Hoa aksed Tim if the children were playing in the garden then. 3. A new church has been built near my house. 4. An article is being translated from English into Vietnamese. 5. She said that it was the most interesting book. V. Read the text carefully and tick true (T) or false (F) for sentences below. (2,5ms) . 1. T 2. F 3. T. 4. T