Đề ôn thi học sinh giỏi Tiếng Anh Lớp 8 - Đề số 16 (Có đáp án)

I.Choose the word or phrase which best completes each of the following sentences. Write your answers in the table below (4ms).

1. It was ………………………… cold to go outside.

A too                             B enough                      C much                                      D more

2. She finished the test ………………………… without any help.

A he                               B she                             C hers                                         D herself

3. John ………………………… to be frightened of spiders when he was younger.

A was                            B used                           C did                                           D must

4. We love going swimming, ………………………… ?

A don’t we                    B aren’t we                   C won’t we                                D didn’t we

5. There aren’t ………………………… eggs to make a cake.

A much                         B enough                      C too                                           D more

6. When I went into the room, somebody ……………… through the window.

A looked                       B was looking              C looks                                       D have looked

7. If you show me your homework I …………………… you.

A help                           B will help                    C helping                                   D have helped

8. …….. she plays the piano!

A. How well                B. How good               C. What well                            D. What good

9. Life here is very …………….

A. peace                        B. peacefully                C. peaceful                                D. peacefulness

10. It is raining outside, and Tom brought his umbrella with him …………..he wouldn’t get wet.

A. so as to                     B. in order                    C. so that                                    D. in order to

11. For lunch, you may have …………….fish or chicken.

              A. both                         B. neither                      C. not only                                D. either

docx 7 trang Lưu Chiến 01/08/2023 480
Bạn đang xem tài liệu "Đề ôn thi học sinh giỏi Tiếng Anh Lớp 8 - Đề số 16 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docxde_on_thi_hoc_sinh_gioi_tieng_anh_lop_8_de_so_16_co_dap_an.docx

Nội dung text: Đề ôn thi học sinh giỏi Tiếng Anh Lớp 8 - Đề số 16 (Có đáp án)

  1. ĐỀ SỐ 16 ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI MÔN : Tiếng Anh 8 Thời gian làm bài : 150 phút (không tính thời gian giao đề) ĐỀ 5 I.Choose the word or phrase which best completes each of the following sentences. Write your answers in the table below (4ms). 1. It was cold to go outside. A too B enough C much D more 2. She finished the test without any help. A he B she C hers D herself 3. John to be frightened of spiders when he was younger. A was B used C did D must 4. We love going swimming, ? A don’t we B aren’t we C won’t we D didn’t we 5. There aren’t eggs to make a cake. A much B enough C too D more 6. When I went into the room, somebody through the window. A looked B was looking C looks D have looked 7. If you show me your homework I you. A help B will help C helping D have helped 8. she plays the piano! A. How well B. How good C. What well D. What good 9. Life here is very . A. peace B. peacefully C. peaceful D. peacefulness 10. It is raining outside, and Tom brought his umbrella with him he wouldn’t get wet. A. so as to B. in order C. so that D. in order to 11. For lunch, you may have .fish or chicken. A. both B. neither C. not only D. either 12. I . my house That is why there is all this mess. A. had – paint B. have – paint C. am having – painted D. had had - paint 13. The librarian told us not ___ reference books out of the library. A. take B. taking C. to take D. took 14. I could not cut the grass because the machine a few days previously. A. broke down B. has been broken C. have been broken D. breaks down
  2. 15. Ann is not at home. She’s to dinner. A. been B. gone C. went D. being 16. “Where are my jeans?” “They at the moment. Sorry.” A. are washing B. were washed C. are washed D. are being washed 17. The film was . There was so much blood in it. A. horrify B. horrified C. horrifying D. being 18. How long will it . you to get there . A. go B. need C. have D. take 19.This book is .from the one I had . A. different B. similar C. same D. like 20. The teacher asked me if I answer the question A. can B. could C. have to D. should II.Read the text below and think of the word which best fits space .Use only one word in each space (2ms) My day usually (1) . at six thirty. I get up and do some exercises for about fifteen minutes. Then I take my shower. After that I (2) dress and have breakfast with my family. At seven thirty I leave (3) school. I generally take the bus to school. I catch the bus near my house and then (4) from the bus -stop to school. It (5) .about thirty minutes to get to school. My first class is at eight thirty and I usually (6) .school at three. Sometimes I stay (7) to have a game of volleyball or to work in the library. I usually watch TV for a (8) . Then I start my homework. I have dinner at seven o’clock. After that I often (9) more homework to do. Sometimes I watch TV or go (10) with friends after dinner. I generally go to bed at around ten thirty. ANSWERS: 1 2 . 3 . 4 5 . . . . 6 7 . 8 . 9 10 . III. Choose the suitable word for each blank in the following passage (2ms) subjects teenagers because themselves language difficult enough university their or Every year students in many countries learn Enghlish . Some of these students are young children . Others are (1) Many are adults . Some learn at school , others study by (2) A few learn English just by hearing the (3) . in film , on television , in the office , or among their friends . But not many are lucky (4) .to do that . Most people must work hard to learn another language . Learning another language ! Learning English ! Why do all these people want to learn English ? It is not (5) to answer that quetion . Many boys and girls learn English at school because it is one of their (6) . They study (7) own language , and mathematics and English . ( In England , or America , or Australia , many boys and girls study their own language , which is English and mathematics and another language , perhaps French , or German , or Spainish )
  3. Many adults learn English (8) it is useful for their work . Teenagers often learn English for their higher studies , because some of their books are in English at the college or (9) . Other people learn English because they want to read newspapers (10) .magazines in English . ANSWERS: 1 2 . 3 . 4 5 . . . . 6 7 . 8 . 9 10 . IV. Choose thebest answer which can fit in the number space (2ms). Many British people go abroad on holiday, to visit family, or on short business trips. People are (1) to find out how to get urgent treatment before leaving the UK. They have to (2) a form which explains what they (3) do if they fall ill or (4) an accident, and what arrangements exist in (5) country for medical treatment. The regulations are fairly simple but(6) . people do not have this information, they may(7) .that private medical care is extremely expensive. It is not unsual for people to discover that they do not have (8) money with them to (9) the total costs and (10) such circumstances an already difficult situation becomes even more complicated. 1. A. advised B. suggested C. said D. spoken 2. A. put B. bring C. till D. get 3. A. ought B. will C. should D. may 4. A. have B. get C. happen D. take 5. A. their B. each C. one D. this 6. A. because B. whether C. as D. if 7. A. look B. want C. find D. know 8. A. enough B. little C. few D. full 9. A. pay B. give C. spend D. have 10. A. on B. in C. at D. up ANSWERS: 1 2 . 3 4 . 5 . 6 7 8 . 9 . 10 . V. Rearrange the sentences to make a suitable dialogue (1m) A. Is it serious, doctor? B. Well, you’d better stay a few days for observation. C. Yes, doctor. I’ve just fallen off my bike. D. Yes, I did and it hurts now. I feel dizzy,too. E. Hm. You had a bad fall, didn’t you? F. No, but you had better not move. Did you bang your head? G. Now you’d better take off your shirt and I’ll look at your elbows and shoulders. ANSWERS:
  4. 1 2 3 4 5 . 6 . 7 VI. There are 11 mistakes in the following paragraph. Underline the mistake then correct it. Write your answer in the table below (2ms) In 1783, two French brothers build the first balloon to take people into the air. One hundred and twenty years lately, in 1903, the Wright brothers built the first plane with an engine and flied in it . This was in the United States. Then, in 1918, the US Post Office begun the first airmail service. Aeroplanes changed a lot in the next thirty year. Then, in 1950s, aeroplanes became many faster because they had jet engines. In 1976, Concorde was building in the UK and France. It is the faster passenger plane in the world and it can flying at 2500 kilometers an hour, so the journey in London to New York is only four hours. Today millions of people travel on aeroplane, and it is difficult to think of a world without them. 0. build built ANSWERS: 1 2 . 3 . 4 5 . . . . 6 7 . 8 . 9 10 . VII. Give the correct form of the words in capital letter to complete the sentences(1m) 1. This knife is .-it can’t cut anything. USE 2. It’s difficult to find at busy times in this town. ACCOMMODATE 3. The lecturer is giving us first-aid INSTRUCT 4. Nam likes acting and outdoor ACT 5. The Boy Scouts of America is a youth ORGANIZE 6. You shouldn’t talk about her character only through her APPEAR 7. Bell demonstrated his invention. SUCCESS 8. She is beautiful with a smile. LOVE 9. There are many cultural between his country and mine. DIFFER 10. He is one of the most writers in the world. FAME ANSWERS: 1 2 . 3 . 4 5 . . . . 6 7 . 8 . 9 10 . VIII. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence(3ms). 1. I haven’t eaten this kind of food before. This is the first 2. My brother started working in that factory five years ago. My brother has 3. ‘Can I borrow your bike,Nga?’, Nam asked.
  5. Nam asked Nga 4. This pen belongs to Phong. This is 5. They haven’t cleaned the streets this week. The streets . 6. Apples are usually cheaper than oranges. Apples are not 7. He’d rather play golf than tennis. He prefers 8. Mai broke the cup because of her carelessness. Because Mai 9. How long is it since they built the house? When ? 10. You are not allowed to smoke here. Would you mind .? IX. Write a composition about 150 words on the following topic(3ms) THE SUBJECT I LIKE BEST
  6. . . . . ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 16 I . 4 điểm. Mỗi câu đúng được 0.2 điểm: 1.A 2. D 3. B 4. A 5. B 6. B 7. B 8. A 9. C 10. C 11. D 12. C 13. C 14. A 15. B 16. D 17. C 18. D 19. A 20. B II. 2 điểm. Mỗi từ đúng được 0.2 điểm
  7. 1. starts/begins 2. get 3. for 4. walk 5. takes 6. finish 7. there 8. while 9. have 10. out III. 2 điểm . Mỗi từ đúng được 0.2 điểm. 1. teenagers 2. themselves 3. language 4. enough 5. difficult 6. subjects 7. their 8. because 9. university 10. or IV. 2 điểm . Mỗi câu đúng được 0.2 điểm. 1. A 2. B 3. C 4. A 5. B 6. D 7. C 8. A 9. A 10. B V. 1 điểm. Học sinh sắp xếp đúng thứ tự mới được điểm. 1. E 2. C 3. G 4. A 5. F 6. D 7. B VI. 2 điểm . Mỗi từ đúng được 0.2 điểm. 1.lately - later 2. flied - flew 3. begun - began 4. year - years 5. many - much 6. building - 7. faster - 8. flying - fly 9. in - from 10. on - by built fastest VII. 1điểm. Mỗi từ đúng được 0.1 điểm 1. USELESS 2. ACCOMMODATION 3. INSTRUCTIONS 4. ACTIVITIES 5. ORGANIZATION 6. APPEARANCE 7. SUCCESSFULLY 8. LOVELY 9. DIFFERENCES 10. FAMOUS VIII. 3điểm . Mỗi câu đúng được 0.3 điểm. 1. This is the first time I have eaten this kind of food. 2. My brother has worked in that factory for five years. 3. Nam asked Nga to lend her bike/ Nam asked Nga if she could lend him her bike/ Nam asksed Nga if he could borrow her bike. 4. This is Phong’s pen. 5. The streets haven’t been cleaned this week. 6. Apples are not usually as expensive as oranges. 7. He prefers golf to tennis/ He prefers playing golf to (playing) tennis. 8. Because Mai was careless, she broke the cup. 9. When did they begin building the house?/ When did they build the house? 10. Would you mind not smoking here? IX. 3 điểm. Giám khảo chấm theo ý viết của học sinh