Đề thi cuối kì 2 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Trường THCS Đức Trí (Có đáp án)

10. In the first meeting, people often _____ your visual and behavioral appearance from 
head to toe. 
A. estimate 
B. appraise 
C. evaluate 
D. consider 
11. Americans rarely shake hands to say goodbye, except ______ business occasions. 
A. during 
B. at 
C. on  
D. in 
12. My father  shouted at me, ______ made me feel sorrowful. 
A. that 
B. who 
C. whose 
D. which 
13. Mother asked Lorie _______ in her tests. 
A. ff she will do well 
B. whether she did not do well 
C. why did she not do well 
D. why she did not do well 
14. The teacher told us _____________ of failure if I tired all my test. 
A. don’t be afraid 
B. to be don’t afraid 
C. not to be afraid 
D. to don’t be afraid
pdf 13 trang Ánh Mai 25/03/2023 1840
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi cuối kì 2 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Trường THCS Đức Trí (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • pdfde_thi_cuoi_ki_2_mon_tieng_anh_lop_8_truong_thcs_duc_tri_co.pdf

Nội dung text: Đề thi cuối kì 2 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Trường THCS Đức Trí (Có đáp án)

  1. ĐỀ THI CUỐI KÌ 2 TRƯỜNG THCS ĐỨC TRÍ – TP HCM I. Phonetics Find the word which has a different sound in the underlined part 1. A. hands B. occasions C. associates D. others 2. A. agent B. engine C. regard D. surgeon 3. A. frightened B. stamped C. walked D. laughed Find the word which has a different stress pattern from the others. 4. A. technique B. treatment C. guidance D. plastic 5. A. average B. aquatic C. athletic D. available 6. A. potential B. delicate C. apprentice D. astonished II. Choose the correct option for each gap to complete the sentences: 7. Interviewing applicants for an important job can be a very time ___process but it’s worth it in the end. A. Lasting B. Developing C. Consuming D. Taking 8. Before you start applying for any job, you must be absolutely sure you have the right paper ___. A. qualities B. qualifiers C. qualifying D. qualifications 9. I believe that our new manager has the ___ to work well in this business environment. A. inflexible B. flexibly C. flexibility D. flexible
  2. 10. In the first meeting, people often ___ your visual and behavioral appearance from head to toe. A. estimate B. appraise C. evaluate D. consider 11. Americans rarely shake hands to say goodbye, except ___ business occasions. A. during B. at C. on D. in 12. My father shouted at me, ___ made me feel sorrowful. A. that B. who C. whose D. which 13. Mother asked Lorie ___ in her tests. A. ff she will do well B. whether she did not do well C. why did she not do well D. why she did not do well 14. The teacher told us ___ of failure if I tired all my test. A. don’t be afraid B. to be don’t afraid C. not to be afraid D. to don’t be afraid 15. My sister asked “___ the dress for me?” A. You used to buy
  3. B. Will you buy C. You would buy D. You buy III. Read the passage and answer the questions: Conversation Some recent research into conversation between men and women has produced results which will surprise few women. Men are always interrupting women when they talk. One researcher feels that men regard female talk as a kind of conversational housework. They expect women to play a supporting role. So a man interrupts in a display of dominance or control. Men also have a much more unpleasant listening style. Whereas a woman uses gestures or says “Mm”, a man will say such things as “right” or “OK”, thus, setting the stage for an interruption. Conversation of this kind is, then, hardly meaningful communication. Male talk is often argumentative while women are more tentative, asking more questions and tending to build up their replies on what the other person has said. The research would indicate that women are better listeners than men. Yet, listening secretly to conversations between groups of women, one has the impression of several simultaneous monologues into which no man would be able to get a chance to speak. 16. Do men always interrupt women when they talk? 17. What do men expect women to do in conversation? 18. What will a man say when a woman use gestures or says “mm”? 19. Is male talk often argumentative? 20. Are men better listeners than women? IV. Rewrite the following the sentences: 21. After she had explained everything clearly, we started our work By the time ___ 22. Powerful tsunami waves carried ships many kilometers island. Ships ___ 23. “My daughter is writing a letter to her French friends now” Jane’s mother informed ___ 24. “I try to learn hard to pass the entrance exam” Nam said ___
  4. 25. “Kate will be a good teacher in the future” The Principal hoped ___ V. Read the following paragraph and choose the best answer: Speech is one of the most important (26) ___of communicating. It consists of far more than just making noises. To talk and also to (27) ___ by other people, we have to speak a language, that is, we have to use combinations of (28) ___ that everyone agrees to stand for a particular object or idea. Communication would be impossible if everyone made up their own language. Learning a language properly is very (29) ___. The basic (30) ___ of English is not very large, and only about 2,000 words are needed to speak it quite (31) ___. But the more ideas you can (32) ___, the more precise you can be about their exact meanings. Words are the (33) ___ thing we use in communicating what we want to say. The way we (34) ___ the words is also very important. Our tone of voice can express many emotions and (35) ___ whether we are pleased or angry, for instance. 26. A. ways B. reasons C. rules D. tests 27. A. be examined B. be talked C. be understood D. be spoken 28. A. sounds B. languages C. systems D. talks 29. A. important B. expensive C. simple D. easy 30. A. word B. vocabulary C. grammar D. structure 31. A. good B. fluent C. well D. perfect 32. A. grow B. need C. pass D. express 33. A. most B. main C. certain D. full 34. A. tell B. talk C. say D. pass 35. A. asks B. understands C. knows D. shows - The end-
  5. Đáp án đề thi lớp 8 cuối kì 2 môn Tiếng Anh I. Phonetics Find the word which has a different sound in the underlined part 1. C 2. C 3. A Find the word which has a different stress pattern from the others. A A B II. Choose the correct option for each gap to complete the sentences: 7. C 8. D 9. C 10. B 11. C 12. D 13. D 14. C 15. B III. Read the passage and answer the questions: 16. Yes, they do 17. They expect women to play a supporting role 18. When a woman uses gestures or says “mm”, a man will say such things as “right” or “okay” 19. Yes, it is 20. No, they aren’t IV. Rewrite the following the sentences:
  6. 21. By the time we started our work, she had explained everything clearly 22. Ships were carried by powerful tsunami many kilometers island. 23. Jane’s mother informed me that her daughter was writing a letter to French friends then. 24. Nam said that he tried to learn hard to pass the entrance exam. 25. The Principal hoped Kate would be a good teacher in the future. V. Read the following paragraph and choose the best answer 26. A 27. C 28. A 29. A 30. B 31. C 32. D 33. B 34. C 35. D ĐỀ THI CUỐI KÌ 2 TRƯỜNG THCS HỒNG HÀ – TP HCM I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1 pt) 1. A. bread B. meat C. team D. please 2. A. environment B. birthday C. white D. stripe 3. A. copy B. novel C. pop D. come 4. A. wanted B. needed C. attended D. worked II. Choose the best answer to complete these following sentences. (3 pts) 1. I can see a boy ___a water buffalo. A. ride B. riding C. to ride D. rode 2. Would you mind ___the windows? – No, I don’t mind.
  7. A. to close B. close C. closing D. closed 3. They try to make a fire by___pieces of bamboo together. A. adding B. separating C. rubbing D. taking 4. How about ___to Thai Binh Market? A. going B. to go C. went D. gone 5. I was reading ___my sisters were playing with their dolls. A. When B. While C. at which D. at time 6. Millions of Christmas cards ___every year. A. were sent B. send C. is sending D. are sent 7. The Pyramid of Cheops is one of the seven ___the world. A. pyramids B. temples C. landmarks D. wonders 8. I asked her ___she was enjoying her dinner. A. weather B. in case C. if D. unless 9. I take part ___outdoor activities of my school. A. of B. on C. in D. to 10. It’s dangerous ___in this river. A. to swim B swim C. swimming D. swam 11. You should ___ the burns immediately in order to minimize tissue damage. A. spoil B. heat C. fire D. cool 12. His brother drives ___ because he often causes accidents. A. well B. goodly C. carefully D. carelessly III. Put the verb in the right form or tense. (1.5 pt) 1. That letter (send) ___ last night by her. 2. They (paint) ___this house since last year. 3. I don’t know how (play) ___ the game. 4. He is anxious (do) ___ the test. 5. I (watch) ___ television at 8.00 yesterday. 6. Would you mind (give) ___me a hand.
  8. IV. Read the details of the language courses below and answer the questions. (2.5 pts) A boy was riding a bike when he had an accident. He fell off his bike and hit his head on the road. His head was hurt, it was bleeding. However, he was still conscious. It was an emergency so people called an ambulance in order to take him to hospital. Some people tried to stop the bleeding by using a handkerchief to cover the wound. Then they put pressure on it and held it tight. After ten minutes, the ambulance arrived and people took the victim to hospital. A. Check TRUE or FALSE 1. The boy had a bike accident. 2. His left hand was broken. B. Answer the questions: 1. When did the boy have an accident?  ___ 2. What did they do to stop the bleeding?  ___ 3. How long did the ambulance arrive?  ___ V. Rewrite these following sentences as directed. (2 pts) 1. Tom said: “I am a student.” (Write in reported speech)  Tom said that ___ 2. The player kicked the ball into the goal. (Change into the passive voice)
  9.  The ball ___ 3. Shall I sit here? (Using “Would/ Do you mind ?”)  Do you mind if I ___ 4. “Can you play the piano?” Hoa said to Tim (Write in reported speech)  Hoa asked Tim ___ ĐÁP ÁN I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1 pt) 1 - A; 2 - B; 3 - C; 4 - C; II. Choose the best answer to complete these following sentences. (3 pts) 1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A; 5 - B; 6 - D; 7 - D; 8 - C; 9 - C; 10 - A; 11 - C; 12 - D; III. Put the verb in the right form or tense. (1.5 pt) 1 - was sent; 2 - have painted; 3 - to play; 4 - to do; 5 - was watching; 6 - giving; IV. Read the details of the language courses below and answer the questions. (2.5 pts) 1 - T; 2 - F; The boy had an accident when he was riding a bike. They used a handkerchief to cover the wound to stop the bleeding.
  10. The ambulance arrived after ten minutes. V. Rewrite these following sentences as directed. (2 pts) 1 - Tom said that he was a student. 2 - The ball was kicked into the goal by the player. 3 - Do you mind if I sit here. 4 - Hoa asked Tim if he could play the piano. ĐỀ THI CUỐI KÌ 2 TRƯỜNG THCS VẠN HẠNH – TP HCM Time allowed: 45 minutes I. Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others. 1. A. accent B. cattle C. kangaroo D. parade 2. A. haunt B. hour C. help D. hold II. Choose the letter A, B, C or D the word that has the different stress pattern from others. 1. A. Chinese B. coffee C. trainee D. trustee 2. A. jubilee B. absentee C. devotee D. referee III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences 1. It can’t be denied that English has become an ___ language of the world. A. national B. international C. cultural D. multicultural 2. This book ___ to the library today. A. has to return C. has to been returned B. has to be returned D. has is returned 3. Would you mind if I ___ a photo? A. takes B. take C. took D. taken 4. Canada is made up ___ 10 provinces and 6 territories.
  11. A. on B. of C. by D. with 5. My father bought this house 2 years ago. A. This house was bought by my father 2 years ago. B. This house bought by my father 2 years ago. C. This house were bought 2 years ago. D. This house 2 years ago is bought by my father. 6. Could you ___ the salt, please? A. pass B. passing C. send D. passed 7. Thanks to multimedia, we can have ___ to the latest news in the world. A. access B. message C. language D. landline 8. I don’t know how ___ the game. a. to play b. play c. played d. playing IV. Read the following passage, and answer the questions that follow Thanksgiving is a national holiday celebrated in Canada and the United States as a day of giving thanks for the blessing of the harvest and the New Year. It is celebrated on the second Monday of October in Canada and on the fourth Thursday of November in the United States. The first Thanksgiving celebration was held in 1621. Traditional foods are turkey, sweet potatoes, fruits and vegetables. Many people have pumpkin pie for dessert at the end of the meal. It is the time for counting our blessings we have received during the year and being with our families and friends. 1. Where is Thanksgiving celebrated? 2. When is the first Thanksgiving celebrated? 3. Is turkey a traditional food? 4. What do many people have for dessert at the end of the meal? V. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning with the first one 1. People will melt the small glass pieces under high temperature. The small glass pieces ___ 2. “I want to go skiing next week.” Henry said.
  12. Henry said ___
  13. ĐÁP ÁN I. 1. D 2. B II. 1. B 2. A III. 1. B 2. B 3. C 4. B 5. A 6. A 7. A 8. A IV. 1. It is celebrated in Canada and the USA. 2. The first Thanksgiving celebration was held in 1621. 3. Yes, it is. 4. Many people have pumpkin pie for dessert at the end of the meal. V. 1. The small glass pieces will be melt under high temperature. 2. Henry said that he wanted to go skiing the following week.