Đề thi giữa học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Đề số 3 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)

Đọc đoạn văn sau và chọn đáp án đúng cho mỗi thông tin.
    Once a poor farmer had a daughter named Little Pea. After his wife died, the farmer married again. His new wife had a daughter, Stout Nut. Unfortunately, the new wife was very cruel to Little Pea. Little Pea had to do chores all day. This made Little Pea’s father very upset. He soon died of a broken heart. 
    Summer came and went. In the fall, the village held its harvest festival. That year, everyone was excited as the prince wanted to choose his wife from the village. Stout Nut’s mother made her new clothes for her, but poor Little Pea had none.
    However, before the festival started, a fairy appeared and magically changed Little Pea’s rags into beautiful clothes.
    As Little Pea ran to the festival, she dropped one of her shoes and lost it. When the prince found the shoe, he decided to marry he girl who owned it. Of course the shoe fitted Little Pea, and the prince immediately fell in love with her.
6. Little Pea’s father was a ……… and her mother died when she was young. 
    A. rich farmer B. poor farmer  C. rich worker  D. poor worker 
7. What does “His” in the first line refer to?
A. Little Pea’s father. B. Little Pea’s brother  C. A fairy  D. The prince 
8. Stout Nut’s mother made new clothes for ……… before the festival.
A. herself  B. Stout Nut  C. Little Pea  D. the prince
9. The village held its harvest festival in the ……..
A. fall  B. summer  C. spring  D. winter
docx 6 trang Lưu Chiến 28/07/2023 360
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi giữa học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Đề số 3 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docxde_thi_giua_hoc_ki_1_tieng_anh_lop_8_de_so_3_nam_hoc_2021_20.docx

Nội dung text: Đề thi giữa học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Đề số 3 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)

  1. Phòng Giáo dục và Đào tạo Đề thi Giữa Học kì 1 Năm học 2021 - 2022 Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8 Thời gian làm bài:60 phút (không kể thời gian phát đề) (Đề số 3) III. Tìm lỗi sai trong mỗi câu sau. 1. That man is (A) going to gets (B) wet because (C) he doesn’t (D) have an umbrella. 2. Once when I was (A) ten, I used to get sick (B) and went (C) to (D) the hospital. 3. Lan is (A) not going to (B) buy a big (C) house yesterday (D). 4. Nam doesn’t have to (A) take his (B) medicine yesterday because (C) he was better (D). 5. We took all (A) the rubbish outside (B) and burn (C) it (D). IV. Đọc đoạn văn sau và chọn đáp án đúng cho mỗi thông tin. Once a poor farmer had a daughter named Little Pea. After his wife died, the farmer married again. His new wife had a daughter, Stout Nut. Unfortunately, the new wife was very cruel to Little Pea. Little Pea had to do chores all day. This made Little Pea’s father very upset. He soon died of a broken heart. Summer came and went. In the fall, the village held its harvest festival. That year, everyone was excited as the prince wanted to choose his wife from the village. Stout Nut’s mother made her new clothes for her, but poor Little Pea had none.
  2. However, before the festival started, a fairy appeared and magically changed Little Pea’s rags into beautiful clothes. As Little Pea ran to the festival, she dropped one of her shoes and lost it. When the prince found the shoe, he decided to marry he girl who owned it. Of course the shoe fitted Little Pea, and the prince immediately fell in love with her. 6. Little Pea’s father was a and her mother died when she was young. A. rich farmer B. poor farmer C. rich worker D. poor worker 7. What does “His” in the first line refer to? A. Little Pea’s father. B. Little Pea’s brother C. A fairy D. The prince 8. Stout Nut’s mother made new clothes for before the festival. A. herself B. Stout Nut C. Little Pea D. the prince 9. The village held its harvest festival in the A. fall B. summer C. spring D. winter 10.Which following sentence is NOT true? A. Little Pea’s father died of a broken heart because he was very upset about his new wife. B. Little Pea’s step mother made her do chores all day. C. Little Pea’s mother made new clothes for Little Pea and Stout Nut before the festival. D. The prince decided to marry Little Pea.
  3. V. Chọn đáp án đúng để điền vào chỗ trống trong đoạn văn. Once a farmer lived a (31) life with his family. His chicken laid many eggs which the farmer used (32) to buy food and clothing for his family. One day, he went to collect the eggs and discovered one of the chickens (33) a gold egg. He shouted excitedly to his wife, “We’re rich! We’re rich!” His wife ran to him and they both looked at the egg in amazement. The wife wanted more, so her husband decided (34) open all the chickens and find more gold eggs. Unfortunately, he couldn’t find any eggs. When he finished, all the chickens were dead. There (35) no more eggs of any kind for the foolish farmer and his greedy wife. 11.A. comfort B. comfortable C. unhappily D. happily 12.A. sell B. selling C. sold D. to sell 13.A. lay B. laid C. to lay D. laying 14.A. to cut B. cutting C. cut D. to cutting 15.A. wasn’t B. was C. weren’t D. were I. Chọn từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác các từ còn lại trong mỗi câu sau. 16.A. equipment B. socket C. customer D. sentence 17.A. enough B. brought C. ought D. course 18.A. choose B. kitchen C. chemical D. chore 19.A. buffalo B. wisdom C. clothes D. rope 20.A. match B. sauce pan C. transmit D. safety II. Chọn đáp án đúng cho mỗi câu sau.
  4. 21.Yesterday, I to the cinema. A. go B. will go C. went D. gone 22.On the left the picture, you can see his grandmother, Jane Cryer. A. to B. from C. on D. of 23.She fell and hurt A. her B. herself C. himself D. myself 24.Let’s go to the theater this evening. A. Let us B. Let me C. You should D. Would you like 25.They buy a new car next month. A. are going to B. will C.  D. A & B 26.My sister and I the cartoons on TV every Saturday last summer. A. watch B. watched C. watches D. watching 27.Water at 1000 C. A. boil B. boiling C. boils D. is boiling 28.I live 20 Oxford Street. A. at B. in C. on D. from 29.Her new glasses change her A. appear B. appearance C. appears D. appearances 30.I tried her name but I couldn’t. A. remember B. remembering C. to remember D. remembered 31.I badminton but I don’t time have for it now. A. use to play B. used to playing C. use to playing D. used to play 32.He decided . what would happen.
  5. A. to stay and see B. staying and seeing C. to stay and seeing D. saying and see 33.He was late, but fortunately his friends waited for him. A. luckily B. magically C. cruelly D. lately 34.You write on the walls. A. have to B. must C. don’t have to D. must not 35.Are Christ going to close his shop early ? A. last night B. tonight C. last month D. yesterday VI. Viết các câu sau theo gợi ý. 36.I didn’t go to school in the morning last year so I got up late. I used 37.Lan is only ten years old. She isn’t in my class. (enough) Lan isn’t 38.Last night / she / come home / 10.30 and 11.00. 39.They plan to invite him for dinner tonight. (be going to) They 40.Driving too fast is dangerous. It’s
  6. ĐÁP ÁN 1. B 2.C 3.CD 4.A 5.C 6.B 7.A 8. B 9. A 10.C 11.B 12.D 13.B 14.A 15. D 16.A 17.A 18.C 19.B 20.D 21.C 22. D 23.B 24.A 25.D 26.B 27.C 28.A 29. B 30.C 31.D 32.A 33.A 34.D 35.B 36. I used to get up late last year because I didn’t go to school in the morning. 37. Lan isn’t old enough to be in my class. 38. Last night she came home between 10.30 and 11.00. 39. They are going to invite him for dinner tonight. 40. It’s dangerous to drive too fast.