Đề thi học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)

5. Would you like ____________ to my party?

A. to come    

B. come

C. came    

D. coming

6. Many learners do not try to learn all new words they _______________.

A. get across    

B. come cross

C. go across    

D. go cross

7. You must look _______________ your children when they are playing.

A. around    

B. about

C. after    

D. down

8. You can’t make a comparison between beef and oranges, they are completely ___________ .

A. differ    

B. different

C. difference    

D. differently

doc 9 trang Lưu Chiến 22/07/2023 540
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docde_thi_hoc_ki_1_tieng_anh_lop_8_nam_hoc_2021_2022_co_dap_an.doc

Nội dung text: Đề thi học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2021-2022 (Có đáp án)

  1. Đề Tiếng Anh lớp 8 học kì 1 năm 2021 - Đề số 1 I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others 1. A. revise B. behave C. prepare D. mend 2. A. exhibition B. homework C. humid D. human II. Choose the best answer 1. She told me that she ___ candies. A. likes B. doesn’t like C. not liked D. didn’t like 2. The teacher encourages the ___ of the pupils in each lesson. A. participating B. participant C. participate D. participation 3. He isn’t tall enough ___ the books on the shelf. A. reach B. reaching C. to reach D. reached 4. At school some pupils ___ hide and seek. A. play B. is playing
  2. C. plays D. are playing 5. Would you like ___ to my party? A. to come B. come C. came D. coming 6. Many learners do not try to learn all new words they ___. A. get across B. come cross C. go across D. go cross 7. You must look ___ your children when they are playing. A. around B. about C. after D. down 8. You can’t make a comparison between beef and oranges, they are completely ___ . A. differ B. different C. difference D. differently III. Give the correct form of the verbs in the brackets
  3. 1. Teddy and his brother like (act) ___ movies very much. 2. His mother (buy) ___ him a new novel yesterday. 3. She’s not tall enough (play) ___ volleyball. 4. Bell (already go) ___ on a business trip to New York. IV. Choose the word of phrase that best fits the blank space in the following passage Once a farmer (1) ___ a comfortable life with his family. His chickens laid many eggs which the farmer used to sell to buy food and clothing (2) ___ his family. One day, he went to (3) ___ the eggs and discovered one of the chickens laid a gold egg. He shouted (4) ___ to his wife, “We’re rich”. His wife ran to him and they both look at the egg in amazement. The wife wanted more, so her husband decided to cut open all the chickens and find more eggs. Unfortunately, he couldn’t find any eggs. When he finished all, the chickens were (5) ___. There were no more eggs of any kind for the (6) ___ farmer and greedy wife. 1. A. leave B. left C. live D. lived 2. A. to B. for C. about D. of 3. A. collect B. buy C. sell D. save 4. A. exciting B. excited C. excitedly D. excitingly 5. a. die B. died C. dying D. dead 6. A. poor B. foolish C. sociable D. generous V. Rearrange the word to make meaningful sentences 1. His brother/ not/ tall/ enough/ play basketball. ___ 2. We/ work/ for/ this company/ 20 years. ___ 3. My mother/ tell/ me/ open/ window. ___
  4. 4. I/ not/ buy/ that shirt/ because/ it/ expensive. ___ Đáp án đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 8 học kì 1 2021 (Đề số 1) I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others 1-D (Đáp án D phát âm là /e/, các đáp án khác phát âm là /i/) 2-A (Đáp án A là âm câm, các đáp án khác phát âm là /h/) II. Choose the best answer 1-D 2-D 3-C 4-D 5-A 6-B 7-C 8-B III. Give the correct form of the verbs in the brackets 1. acting 2. bought 3. to play 4. has already gone IV. Read the passage and answer the questions 1-D 2-B 3-A 4-C 5-D 6-B V. Rearrange the word to make meaningful sentences 1. His brother is not tall enough to play basketball. 2. We have worked for this company for 20 years. 3. My mother told me to open the window. 4. I didn’t/ won’t buy that shirt because it was/ is expensive. Đề thi Tiếng Anh học kì 1 lớp 8 năm 2021 - Đề số 2 I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others
  5. 1. A. received B. remembered C. annoyed D. included 2. A. mountain B. enough C. country D. young 3. A. sentence B. letter C. person D. twelve 4. A. speech B. machine C. children D. March II. Choose the best answer 1. There is a computer ___ the middle ___ the room. A. in/in B. on/of C. in/of D. on/in 2. Nga ___ have a holiday in Da Lat next summer. A. are going to B. will to C. is going D. is going to 3. Lan ___ going camping in the mountain. A. likes B. liking C. like D. don’t like 4. I and my pen friend ___ Ho Chi Minh’s Mausoleum last Sunday. A. visiting B. visited C. visit
  6. D. visits 5. My parents used to ___ work very early. A. go to B. went C. going to D. to go 6. I don’t have ___ to buy a car. A. money enough B. so many C. enough money D. a lot of 7. There is a case with flowers ___ the table. A. in B. on C. of D. with 8. She can do the homework ___. A. herself B. himself C. yourself D. myself III. Give the correct form of the verbs in the brackets 1. You must (go) ___ to the doctor. 2. In England, they (drive) ___ on the left.
  7. 3. The test was easy enough for me (do) ___. 4. Lan (visit) ___ Hue this summer vacation. IV. Complete the following passage I go on the Internet every day, but I’ve never (1) ___ more than an hour at a time online. I’ve got laptop and also a smartphone, so I can (2) ___ the Internet anywhere. Today, for instance, I’ve been (3) ___ three times. Mainly I just (4) ___ my friends. I read online magazines and I look (5) ___ information, too. I also compare prices of things, (6) ___ I’ve never bought anything online because I don’t think it’s safe. I’m not an Internet addict, but some of my friends (7) ___. One friend of mine always looks (8) ___ because he spends all night online. Although he’s got a lot of bad marks for the exams, he hasn’t (9) ___ his habits. In my experience, it’s very useful for people who use the Internet (10) ___. 1. A. spend B. spending C. spent D. to spend 2. A. have B. use C. play D. get 3. A. online B. Internet C. computer D. home 4. A. write B. email C. send D. give 5. A. at B. in C. for D. on 6. A. because B. but C. although D. so 7. A. is B. were C. are D. be 8. A. tired B. hard C. happily D. boring 9. A. change B. to change C. changes D. changed 10. A. sensible B. sensibly C. sensibleness D. sensitive V. Rewrite the following sentences without changing the meaning 1. Shall we go to the cinema at 7 p.m.?
  8. How about ___ 2. It’s important for you to find the book. You have ___ 3. Minh really loves to hang out with friends. Minh really enjoys ___ 4. Playing beach games is very interesting. It is ___ Đáp án đề thi học kì 1 Tiếng Anh 8 2021 (Đề số 2) I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others 1-D 2-A 3-C 4-B II. Choose the best answer 1-C 2-D 3-A 4-B 5-A 6-C 7-B 8-A III. Give the correct form of the verbs in the brackets 1. go 2. visit 3. to do 4. is going to visit IV. Complete the following sentences 1-C 2-B 3-A 4-B 5-C 6-B 7-C 8-A 9-D 10-B V. Rewrite the following sentences without changing the meaning 1. How about going to the cinema at 7 p.m.?
  9. 2. You have to find the book. 3. Minh really enjoys hanging out with friends. 4. It is very interesting to play beach games.