Đề thi học kì 2 Tiếng Anh Lớp 8 - Đề 15 (Kèm đáp án)

Choose the best option to complete the following sentences by circling A,B,C or D.
1. My sister studies harder in order to ……… good  grades. 
 A. to get   B. getting   C.  get    D. got
2. Ha Long Bay was chosen one of the new seven _____ of the world in 2011.
A. wonders  B. bays      C. seas   D. mountains
3. Calm______and tell me what happened.
        A. out    B. down  C. in     D.up
4. I enjoy _____ to music.
       A. listen   B. to listen    C. listening    D. for listening
5. Do you mind if I ______ your atlas for a minute?
       A. borrow   B. will borrow  C. am going to borrow  D. borrowed
6. His wife ______ five years ago.
       A. die    B. dies  C.died   D.was dying 
7. Would you mind _____ here for just a minute?
       A. to wait     B. waiting   C. about waiting   D. waited
8. I came in the classroom while Mrs. Phuong _____ Geography.
      A. teaches   B. taught   C. have taught   D. was teaching 
9. Minh showed Thao how _____ computer.
      A. to use  B. use   C. using   D. used
10. Ba asked his teacher………………… he could read the story.
      A. if    B. whether    C. do       D. A and B are correct 
docx 3 trang Lưu Chiến 28/07/2023 200
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi học kì 2 Tiếng Anh Lớp 8 - Đề 15 (Kèm đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docxde_thi_hoc_ki_2_tieng_anh_lop_8_de_15_kem_dap_an.docx

Nội dung text: Đề thi học kì 2 Tiếng Anh Lớp 8 - Đề 15 (Kèm đáp án)

  1. ĐỀ 15 ĐỀ THI HỌC KỲ 2 Môn Tiếng Anh Lớp 8 Thời gian: 60 phút I. Listen to the passage twice choose True (T) or False (F) for each sentence below. 1. Peter is eighteen years old. 2. He lives in London for ten years. 3. He always works hard at school, but gets bad marks at school. 4. He enjoys learning Vietnamese in his free time. . 5. He is going to visit Ho Chi Minh City with his family next summer. II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. 1. A. filled B. destroyed C. wished D. prepared 2. A. mash B. scatter C. package D. metal 3. A. happen B. house C. hour D. horse 4. A. question B. option C. federation D. mention 5. A. down B. throw C. nowadays D. how III. Choose the best option to complete the following sentences by circling A,B,C or D. 1. My sister studies harder in order to good grades. A. to get B. getting C. get D. got 2. Ha Long Bay was chosen one of the new seven ___ of the world in 2011. A. wonders B. bays C. seas D. mountains 3. Calm___and tell me what happened. A. out B. down C. in D.up 4. I enjoy ___ to music. A. listen B. to listen C. listening D. for listening 5. Do you mind if I ___ your atlas for a minute? A. borrow B. will borrow C. am going to borrow D. borrowed 6. His wife ___ five years ago. A. die B. dies C.died D.was dying 7. Would you mind ___ here for just a minute? A. to wait B. waiting C. about waiting D. waited 8. I came in the classroom while Mrs. Phuong ___ Geography. A. teaches B. taught C. have taught D. was teaching 9. Minh showed Thao how ___ computer. A. to use B. use C. using D. used 10. Ba asked his teacher he could read the story. A. if B. whether C. do D. A and B are correct IV. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English 1. I think you are enjoying the party tomorrow. A B C D 2. I don’t enjoy going on vacation as much as I uses to. A B C D 3. Would you mind to give me some advice about buying a computer? A B C D
  2. 4. You ought to improving your French before going to work in Paris. A B C D 5. They lived at Barker Street two years ago. A B C D V. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces. We (1) ___ to Thailand for our summer vacation last year. It was our first (2) ___ to Asia. We loved it. We went to the (3) ___ market very early one morning. We didn’t buy anything there; we just looked. Another day, we went to Wat Phra Keo, the famous Temple of the Emerald Buddha. It was really (4) ___. 1. A. go B. went C. are going D. will go 2. A. vacation B. holiday C. trip D. a & b 3. A. float B. floated C. floating D. floats 4. A. interested B. interesting C. bored D. boring VI. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it. Different cultures have different ways of celebrating the new year. Most of these customs are observed to bring good luck. On New Year’s Eve in Mexico, people wait for the clocks to strike midnight. At the first sound of the bells, people begin to eat grapes. They must eat 12 grapes before the bells ring 12 times. In the South of the United States, people eat black-eyed pies on New Year’s Day. Some people think you have to eat 365 peas to have good luck every day of the new year. In Greece, people throw old things such as plates, glasses, and even furniture out of the window on New Year’s Day. 1. What do they do on New Year’s Day in Mexico? A. They wait for the clocks to strike midnight. B. They eat grapes. C. They try to eat 12 grapes before the bells ring 12 times. D. no information 2. What do they do on New Year’s Day in the South of the United States? A. They eat black-eyed peas. B. They eat grapes. C. They throw old things out of the window. D. no information 3. What does the word ‘they’ in line 3 refer to? A. The American B. The Greek C. The Mexican D. The Vietnamese 4. What does ‘such as’ in line 6 mean? A. however B. for example C. instead of D. as soon as 5. Which of the following is not true? A. Different cultures have the same way of celebrating the new year. B. People believe that the customs will bring good luck. C. On New Year’s Eve, the Mexican begin to eat grapes at 12 p.m. D. In the South of the United States, people try to eat 365 black-eyed peas on New Year’s Day. VII. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first. 1. They planted the trees along the streets last week The trees 2. People play football all over the world. Football 3. Can you turn on the TV, please?
  3. Do you mind ? 4. Can I go to the movies? Would you mind 5. Nga said “I am interested in learning English.” Nga said that (Cán bộ coi thi không giải thích gì thêm) HƯỚNG DẪN CHẤM KIỂM TRA HỌC KÌ II Môn: Tiếng Anh- Lớp 8 (Chấm theo thang điểm 10) I. (Tổng 1,0 điểm. Mỗi câu đúng được 0,2 điểm) 1. F 2. T 3. F 4. T 5. T II. (Tổng 1,0 điểm. Mỗi câu đúng được 0,2 điểm) 1. C 2. D 3. C 4. A 5. B III. (Tổng 2,0 điểm. Mỗi câu đúng được 0,2 điểm) 1. C 2. A 3. B 4. C 5. A 6. C 7. B 8. D 9. A 10. D IV. (Tổng 1,0 điểm. Mỗi câu đúng được 0,2 điểm) 1. B 2. D 3. B 4. B 5. B V. (Tổng 1,0 điểm. Mỗi câu đúng được 0,25 điểm) 1. B 2. C 3. C 4. B VI. (Tổng 2,0 điểm. Mỗi câu đúng được 0,4 điểm) 1.D 2. A 3. C 4. B 5. D VII. (Tổng 2,0 điểm. Mỗi câu đúng được 0,4 điểm) 1. The trees were planted along the streets (by them) last week. 2. Football are played all over the world 3. Do you mind turning on the TV? 4. Would you mind if I went to the movies? 5. Nga said that she was interested in learning English