5 Đề thi giữa học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2022-2023 - Trường THCS Chu Văn An (Có đáp án)

5. “Why is Nam absent today ?” – “ __________- he was sick.” 
A. So 
B.But 
C.And 
D.Because 
6. Miss Jackson said you _______- work harder on your Spanish pronunciation. 
A. should 
B.ought 
C.have to 
D.will 
7. I _______- to school by bus last year. 
A. will go 
B.go 
C.went 
D.am going 
8. She isn’t _______- to be in my class. 
A. enough age 
B.enough old 
C.age enough 
D.old enough
pdf 12 trang Ánh Mai 10/06/2023 1080
Bạn đang xem tài liệu "5 Đề thi giữa học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2022-2023 - Trường THCS Chu Văn An (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • pdf5_de_thi_giua_hoc_ki_1_tieng_anh_lop_8_nam_hoc_2022_2023_tru.pdf

Nội dung text: 5 Đề thi giữa học kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 - Năm học 2022-2023 - Trường THCS Chu Văn An (Có đáp án)

  1. ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2022-2023 TRƯỜNG THCS CHU VĂN AN MÔN: TIẾNG ANH 8 (Thời gian làm bài: 45 phút) 1. Đề thi số 1 Choose the word that has the underlined part pronounced differently. 1. A. pan B. match C. lamp D. save 2. A. safety B.electricity C.myself D.anything 3. A. tiger B.fire C.stripe D.prince 4. A. door B.foolish C.choose D.soon 5. A. chore B.school C.kitchen D.choose Đáp án 1 - D; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - B; Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence. 1. I’ll see you ___- Wednesday. A. on B.in C.at D.between 2. Ba does the homework ___, nobody helps him. A. hisself B.myself C.himself D.herself 3. The sun ___- in the east and sets in the west. A. rise B.rises C.rising D.rose 4. Nga’s grandmother used ___- in Hue when she was young. A. live B.to live C.living D.lives Trang | 1
  2. 5. “Why is Nam absent today ?” – “ ___- he was sick.” A. So B.But C.And D.Because 6. Miss Jackson said you ___- work harder on your Spanish pronunciation. A. should B.ought C.have to D.will 7. I ___- to school by bus last year. A. will go B.go C.went D.am going 8. She isn’t ___- to be in my class. A. enough age B.enough old C.age enough D.old enough Đáp án 1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - B; 5 - D; 6 - A; 7 - C; 8 - D; Read the passage carefully then decide whether the following statements are true (T) or false (F). Peter had a letter form his sister yesterday. She lives in Nigeria. In her letter, she said that she was coming to England next month. If she comes, she will get a surprise. Peter is now living in a beautiful new house in the country. The house was completed five months ago. In his letter, he said that, he wanted her to stay with his family. The house has many large rooms and there is a lovely garden. It is a modern house. So it looks strange to some people. It must be the only modern house in the district. 1. Peter lives in Nigeria. 2. His sister’s coming to England next month. 3. Peter’s new house is in the city. 4. The house has many large rooms and there is a lovely garden. Đáp án 1 - F; 2 - T; 3 - F; 4 - T; Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. 1. Minh should study harder for his exam. → Minh ought Trang | 2
  3. 2. My sister felt sick yesterday, so she stayed at home. → Because 3. She is very young, she can’t drive a car. → She isn’t . Đáp án 1 - Minh ought to study harder for his exam. 2 - Because my sister felt sick yesterday, she stayed at home. 3 - She isn’t old enough to drive a car. Rearrange the jumbled words to make meaningful sentences. 1. here/ between/ came /8a.m. and 9a.m. / they → . 2. different/ language learners/ ways/ learn/ words/ in. → Đáp án 1 - They came here between 8 a.m. and 9 a.m. 2 - Language learners learn words in different ways 2. Đề thi số 2 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 8 NĂM 2022-2023 TRƯỜNG THCS CHU VĂN AN- ĐỀ 02 I. Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others. 1. match B. chore C. school D. choice 2. wanted B. washed C. danced D. played 3. beds B. dogs C. porters D. books 4. pictures B. watches C. buses D. brushes 5. looked B. washed C. walked D. needed Đáp án: 1. C; 2. A; 3. D; 4. A; 5. D II. Choose the correct word to complete the sentence. 6. You must___the lesson carefully before your test. A. learn B. to learn C. learning D. learns 7. Hoa is old enough ___a car. A. drive B. drove Trang | 3
  4. C. to drive D. driving 8. We mustn’t let children___in the kitchen. A. to play B. play C. played D. plays 9. Mai ___to visit me next week. A. is going B. going to C. is going to D. are going to 10. Bell and Watson ___the telephone in 1877. A. introduce B. introduces C. introduced D. to introduce 11. Bao spends his free time doing volunteer work at a local ___ A. orphanage B. volunteer C. hospital D. school 12. ___is your new English teacher like? - She’s very kind. A. How B. Who C. What D. Which 13. I like Nam’s sense of humor. His jokes always make us laugh ___. A. happy B. unhappy C. happily D. unhappily 14. Children ___play with matches. It only takes one match to cause a fire. A. shouldn’t B. mustn’t C. don’t have to Trang | 4
  5. D. don’t 15. - Hoa: I can’t reach that apple. - Lan: Don’t worry. I ___you. A. help B. will help C. am going to help D. helped 16. I think our English is good. ___ join our English Speaking Club. A. Why don’t we B. Shall we C. Let’s D. Can we 17. Putting a knife ___an electrical socket is dangerous. A. to B. into C. at D. in 18. ___ does Miss Hoa want to be a teacher? -Because she loves children. A.What B. Who C. What D. Why 19. Who repaired the bicycle for you? - Nobody. I repaired it___ A. itself B. myself C. yourself D. himself 20. I and Thu can look after ___. A. herself B. myself C. ourselves D. themselves Đáp án: 6. A 7. C 8. B 9. C 10. C 11. A 12. C 13. C 14. A 15. B 16. C 17. B 18. D 19. B 20. C III. Put the verbs in the right tense or form. 21. We usually (go) to the library three times a week. Trang | 5
  6. 22. Nga and Hoa (see) a movie tonight. 23. Sue can (speak) Vietnamese very well. 24. I often (go) to school six days a week. 25. Last week, I (write) a letter to him. 26. She isn’t old enough (play) soccer in team. 27. We all enjoy (read) books in our free time. 28. She (do) her homework at the moment. Đáp án: 21. Go; 22. is going to see; 23. speak; 24. go; 25. wrote; 26. to play; 27. reading; 28. is doing IV. Choose the correct option (A, B, C or D) that best fits each space in the following passage. A customer telephoned the Thanh Cong Delivery Service (1) ___ June 16th just after midday. The customer’s (2) ___ was Mr. Nam, (3) ___ he wanted to (4) ___ to Mrs. Van. Mrs. Van was at a (5) ___ and could not come to the phone. So Mr. Toan (6) ___ a message. Mr. Nam called (7) ___ his stationery order. He said Mrs. Van could reach him (8) ___ 8634082. 1. A. at B. from C. on D. in 2. A. address B. name C. phone D. friend 3. A. and B. but C. so D. when 4. A. call B. tell C. say D. speak 5. A. family B. office C. meeting D. moment 6. A. gave B. took C. left D. sent 7. A. for B. to C. about D. in 8. A. with B. in C. by D. at Đáp án 1. C 2. B 3. A 4. D 5. C 6. B 7. C 8. D V. Rewrite the sentences as directed in parentheses . 1. They plan to collect used paper and send them for recycling. (Use ‘be going to’) They are ___ 2. He is short. He can’t stick the picture above the window.(Combine sentences using “enough”) He ___ 3. His hair is short and black. He has ___ 4. Mary is too young to get married. (Using “enough”) Mary is not ___ 5. We intend to meet her at the airport tonight. (Use ‘be going to’) We are ___ Đáp án: Trang | 6
  7. 1. They are going to collect used paper and send them for recycling. 2. He is not tall enough to stick the picture above the window. 3. He has short black hair. 4. Mary is not old enough to get married. 5. We are going to meet her at the airport tonight 3. Đề thi số 3 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 8 NĂM 2022-2023 TRƯỜNG THCS CHU VĂN AN- ĐỀ 03 Choose the best answer a, b, c or d to complete the sentence. 1. I went on a trip to the countryside and had my first experience ___ farm work. a. on b. with c. for d. of 2. We usually spend our holiday in the village ___ our grandparents live. a. what b. where c. which d. when 3. I think country life is so boring and ___ because you’re not close to shops and services. a. unhealthy b. inconvenient c. comfortable d. peaceful 4. On the farm, uncle Duong showed us how to ___ cucumbers. a. plough b. produce c. pick d. put up 5. Mongolian children start to learn ___ before they can walk. a. horse riding b. riding horse c. ride horse d. horse ridden Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage. Nowadays, leisure activities are totally different from the past. Many people no longer enjoy (1)___in outdoor activities after school. In stead, they(2)___playing computer games or Trang | 7
  8. surfing the web in their free time. Some people rely too much on computer and the Internet. For example, they prefer(3)___ messages to having a face-to-face conversation with friends. Even when people (4)___out with their friends, they rarely talk but they use their phones to surf web. However, many people dislike the Internet and the(5)___world. They hate to waste time on the computer and enjoy other activities such as reading, shopping or sporting. 1.A.participate B.to participate C. participating D. participates 2.A.fancy B. don’t mind C. dislike D. hate 3.A.send B.to send C.to sending D. sends 4.A.play B. rely C. meet D. hang 5.A.virtual B. real C. fake D. new Supply the correct form of the words in brackets to complete the sentences. 1. Be in your work! (care) 2. He is not enough to lift up the vase by himself. (strength) 3. The kitchen is a place. (danger) 4. There’s a very . film on TV tonight. (interest) Rewrite the sentence that has the same meaning with the previous sentence. 1. I fed the chickens this morning. The chickens ___ 2. The question is so difficult that all the students can’t answer it. It is such ___ 3. It is 5 years since Tom and Mary got married. Tom and Mary ___ 4. The film was so boring that I fell asleep. Because ___ 5. Although the weather was bad, it did not delay the traffic. In spite of ___ ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3 Choose the best answer a, b, c or d to complete the sentence. 1 - d; 2 - b; 3 - b; 4 - c ; 5 - a; Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage. 1 - C; 2 - A; 3 - B; 4 - D; 5 - A; Supply the correct form of the words in brackets to complete the sentences. 1 - careful; 2 - strong; 3 - dangerous; 4 - interesting; Rewrite the sentence that has the same meaning with the previous sentence. 1. I fed the chickens this morning. The chickens ___were fed this morning (by me).___ Trang | 8
  9. 2. The question is so difficult that all the students can’t answer it. It is such ___difficult questions that all the students can’t answer___ 3. It is 5 years since Tom and Mary got married. Tom and Mary ___have got married since 5 years.___ 4. The film was so boring that I fell asleep. Because ___the film was boring, I feel asleep.___ 5. Although the weather was bad, it did not delay the traffic. In spite of ___the bad weather, it did not delay the traffic. ___ 4. Đề thi số 4 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 8 NĂM 2022-2023 TRƯỜNG THCS CHU VĂN AN- ĐỀ 04 Choose the best answer A, B, C, or D to complete the sentences. 1. Why don’t we our parents with some DIY projects?.- I think it’s useful A. do B. make C. help D. give 2. It is typical of the cultural life of .Thai people. A. some B. a C. the D. x 3. The Viet people have many customs and crafts. A. tradition B. traditional C. culture D. customary 4. The boys in my class run than those in class 8B. A. quicker B. more quickly C. quicklier D. more quick 5. The on display in Da Nang Museum of Cham Sculpture are very interesting. A. items B. goods C. products D. shows Circle the word (A, B, or C ) that best fits each of the blank spaces These are some facts about accidents at home. Every year, thousands of people are killed or (1)___ as a result of accidents at home. According to a recent report entitled “Safety (2)___ the home”, about 60% of these accidents happen (3)___ people make mistakes. About 30% occur because equipment has not been looked after or repaired. About 10% of accidents happen because the building has not been properly designed or organized. There are different causes of accidents. For example, someone who is angry may not see a (4)___ step. Or young child may touch the hot saucepan in a (5)___. Who is most likely to get hurt? The very old and very young (6)___ in the most danger. 1. A. injured B. injure C. to injure D. injures 2. A. for B. of C. with D.in 3. A. and B. but C. because D. when 4. A. danger B. dangerous C. safe D. safety 5. A. kitchen B. garden C. bedroom D. bathroom 6. A. am B. is C. are D. be Complete the second sentence with the given words in the box. Trang | 9
  10. 1. Mai’s performance isn’t as beautiful as Lan’s. > Lan performs ___ than Mai does. (beautifully) 2. We don’t like making crafts in free time. > We ___crafts in free time. (hate) 3. The red dress is more expensive than the white dress. > The white dress is ___ the red dress. (cheap) 4. He goes to the beach in the morning. (Make the question for the underlined word) > ___to the beach? ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4 Choose the best answer A, B, C, or D to complete the sentences. 1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - B; 5 - A; Circle the word (A, B, or C ) that best fits each of the blank spaces 1 - A; 2 - A; 3 - D; 4 - B; 5 - A; 6 - C; Complete the second sentence with the given words in the box. 1. Mai’s performance isn’t as beautiful as Lan’s. > Lan performs ___more beautifully___ than Mai does. (beautifully) 2. We don’t like making crafts in free time. > We ___hate making ___crafts in free time. (hate) 3. The red dress is more expensive than the white dress. > The white dress is ___cheaper than___ the red dress. (cheap) 4. He goes to the beach in the morning. (Make the question for the underlined word) > ___When does he go___to the beach? 5. Đề thi số 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 8 NĂM 2022-2023 TRƯỜNG THCS CHU VĂN AN- ĐỀ 05 I. Find the word whose underlined part is differently pronounced in each line. 1. A. sure B. sort C. soy D. soon 2. A. ache B. charity C. charming D. changeful 3. A. beehive B. behind C. hid D. hinder 4. A. cattle B. nomad C. brave D. paddy 5. A. herd B. harvest C. modest D. electricity II. Choose the most suitable answer. 1. Does she fancy ___ a fantasy book? A. reads B. reading C. to read Trang | 10
  11. D. read 2. They enjoy ___ on Sundays. A. garden B. gardened C. gardening D. gardens 3. They love ___ with their friends. A. eat out B. ate out C. having eaten D. to eat out 4. I prefer ___ people. A. text B. texting C. texted D. texts 5. They detest ___ so early in the morning. A. getting up B. get up C. to get up D. gets up III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. 1. Jim: “What about collecting used paper, bottles and plastic bags every day?” Ha and Mai: “___” A. Because they can pollute the environment. B. How come? Who can do that? C. That’s a very good idea. Let’s do that. D. What about this weekend? 2. Phuong: “I’m taking my TOEFL test tomorrow.” Daisy: “___” A. Good fortune B. Good luck C. Good outcome. D. Good success. IV. Choose the correct word for each blank in the following passage. Trang | 11
  12. Spring is a time when there are many festivals in our country. Among them, Hoa Ban Festival is the most beautiful and interesting, and it takes place in Lai Chau. It is typical of the (1) ___ life of the Thai people. In the second lunar month of the year, when it (2) ___ warmer and hoa ban - a kind of beautiful flower in the northwest mountainous area - blossoms, Hoa Ban Festival is (3) ___. This is a great time for everyone, (4) ___ for boys and girls. The boy picks the most beautiful flower and gives it to his girlfriend. This is not only a time for love but also for the Thai people to (5) ___ for good crops, for happiness, and express their special thanks to the Gods and Ancestors. The festival is always full of songs and prayers. 1. A. minor B. cultural C. custom D. festival 2. A. gets B. goes C. comes D. runs 3. A. seen B. arranged C. observed D. celebrated 4. A. largely B. especially C. generally D. typically 5. A. ask B. look C. pray D. call ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5 I. Find the word whose underlined part is differently pronounced in each line. 1 - A; 2 - A; 3 - D; 4 - C; 5 - A; II. Choose the most suitable answer. 1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - B; 5 - A; III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. 1 - C; 2 - B; IV. Choose the correct word for each blank in the following passage. 1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - B; 5 - C; Trang | 12