Đề thi học kì 2 Tiếng Anh Lớp 8 - Đề 1 (Kèm đáp án)

 1. I don't know how ____________ a birthday cake?

A. make                             B. making               C. to make               D. made

 2. ____________ you post this letter for me, please? – OK.   

A. Do                                B. Are                     C. Will                                D. Shall

 3. The man ____________ in the garden is my grandfather.    

A. works                           B. working              C. worked               D. is working 

 4. Glass should be collected and sent to factories for ____________.

A. reusing                          B. reducing             C. refilling               D. recycling

 5. We  ____________ morning exercise at six o’clock yesterday.

A. took                              B. take                    C. are taking            D. were taking

 6. My friend, Lam ____________ to school late.

A. is always going             B. was always going C. goes always        D. always goes

docx 3 trang Lưu Chiến 28/07/2023 320
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi học kì 2 Tiếng Anh Lớp 8 - Đề 1 (Kèm đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docxde_thi_hoc_ki_2_tieng_anh_lop_8_de_1_kem_dap_an.docx

Nội dung text: Đề thi học kì 2 Tiếng Anh Lớp 8 - Đề 1 (Kèm đáp án)

  1. ĐỀ 1 ĐỀ THI HỌC KỲ 2 Môn Tiếng Anh Lớp 8 Thời gian: 60 phút I. Choose the best option (from A, B, C or D) to complete each sentence: (3.0pts) 1. I don't know how ___ a birthday cake? A. make B. making C. to make D. made 2. ___ you post this letter for me, please? – OK. A. Do B. Are C. Will D. Shall 3. The man ___ in the garden is my grandfather. A. works B. working C. worked D. is working 4. Glass should be collected and sent to factories for ___. A. reusing B. reducing C. refilling D. recycling 5. We ___ morning exercise at six o’clock yesterday. A. took B. take C. are taking D. were taking 6. My friend, Lam ___ to school late. A. is always going B. was always goingC. goes always D. always goes 7. The Statue of Liberty ___by French people. A. design B. designed C. was designed D. was designing 8. Ha Long Bay is ___ by UNESCO as a World Heritage Site. A. studied B. recognized C. known D. seen 9. ___ is often called “The Windy City”. A. Hawaii B. Chicago C. New York D. San Francisco 10. She promises she ___ study hard for the next exam. A. won’t B. will C. is D. must 11. ___ in Cambodia should be really known as a wonder. A. Angkor Wat B. The Taj Mahal C. The Hanging of Babylon D. The Statue of Zeus 12. My school hasn’t held a/an ___ contest yet. A. flower-arranging B. flowers-arranging
  2. C. arranging-flowers D. arranging-flower II. Choose the word or phrase that is not correct in standard English. (1pt) 1. I always keep the window open so as to letting the fresh air in. A B C D 2. Lan tidied the bedrooms and cleaned the windows since yesterday. A B C D 3. He is going to get to work earlier in order impress the boss. A B C D 4. Da Lat is known like a city of pines, waterfalls and flowers. A B C D III. Complete the passage with the words given. (2pts) walk narrow friendly town We are having a wonderful time in Hoi An. The streets here are so (1) ___ that cars are not allowed to enter the center of the (2) ___. Therefore, we have to (3) ___. The houses are very old but beautiful. The people are very (4) ___ and helpful. I love this place so much. III. Put the verbs in brackets into the correct form. (2pts) 1. While Tim (drive)___ to work, he had a wonderful idea. 2. We ( not meet) ___ since last year. 3. Would you mind if I (turn) ___ on the TV? 4. I (do) ___ my homework between 8 and 9 pm last night. IV. Reorder the words to make complete sentences: (1pt) 1. always / she / watching / is / TV / . 2. have / I / already / done / my / homework / . V. Rewrite the sentences so that they have the same meaning as the original ones. (1pt) 1. We will invite some old teachers to our class meeting.  Some old teachers ___ 2. “I can do this test”, he said.  He said ___
  3. - THE END - ĐÁP ÁN ĐỀ THI I. Choose the best option (from A, B, C or D) to complete each sentence: (3.0pts) Môi câu đúng 0.25 điểm 1. C 7. C 2. C 8. B 3. B 9. B 4. D 10. B 5. D 11. A 6. A 12. A II. Choose the word or phrase that is not correct in standard English. (1pt) Mỗi câu đúng 0.25 điểm 1. C 2. A 3. C 4. B III. Complete the passage with the words given. (2pts) Mỗi câu đúng 0.5 điểm 1. narrow 2. town 3. walk 4. friendly III. Put the verbs in brackets into the correct form. (2pts) Mỗi câu đúng 0.5 điểm 1. was driving 2. haven't met 3. turned 4. was doing IV. Reorder the words to make complete sentences: (1pt) Mỗii câu đúng 0.5 điểm 1. She is always watching TV. 2. I have already done my homework V. Rewrite the sentences so that they have the same meaning as the original ones. (2pts) 1. The glass bottles are broken into small pieces. 2. He said he could do that test. - THE END -