Đề thi học kì 2 Tiếng Anh Lớp 8 - Đề 6 (Kèm đáp án)

I/ Choose the best answer (A, B, C or D) that is the same meaning with the italic sentence

 ( 1điểm)

1. Alexander Graham Bell invented the telephone in 1876.

 A. The telephone is invented by Alexander Graham Bell in 1876.

B. The telephone was invented by Alexander Graham Bell in 1876.

 C. The telephone in 1876 were invented by Alexander Graham Bell.

D.  The telephone will be invented by Alexander Graham Bell in 1876.

2.  We are interested in protecting environment. Our teacher is pleased.

 A. Our teacher is pleased that we are interested in protecting environment.

 B. We are interested in protecting environment that our teacher is pleased.

 C. Our teacher is pleased to protect environment.

 D. Our teacher is pleased to be interested in protecting environment.

3. My father bought this house 2 years ago.

 A. This house was bought by my father 2 years ago.

 B. This house bought by my father 2 years ago.

 C. This house were bought 2 years ago.

 D. This house 2 years ago is bought by my father.

docx 3 trang Lưu Chiến 28/07/2023 300
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi học kì 2 Tiếng Anh Lớp 8 - Đề 6 (Kèm đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • docxde_thi_hoc_ki_2_tieng_anh_lop_8_de_6_kem_dap_an.docx

Nội dung text: Đề thi học kì 2 Tiếng Anh Lớp 8 - Đề 6 (Kèm đáp án)

  1. ĐỀ 6 ĐỀ THI HỌC KỲ 2 Môn Tiếng Anh Lớp 8 Thời gian: 60 phút * READ (3điểm) I/ Read the following passage then choose the best option: (2điểm) COMPOST Compost is a wonderful natural resource that helps plants grow well. Today I am going to tell you (1)___ to start a compost heap. (2)___ we must use only household and garden matter including tea leaves and egg shells, but we must (3)___ them first. (4)___ use any meat or grain products because this attracts rats. Find a place (5)___ your garden that gets a few hours of sunlight each day. The (6)___ also needs moisture but it will get this from condensation. Cover the heap with a sheet of strong- plastic if the weather is (7)___. Keep adding to pile and after six months your compost can be (8)___ for your fields, gardens. 1.A. hot B. what C. where D. why 2.A. First B. Sencond C. Third D. Fourth 3.A. washing B. washed C. wash D. to wash 4.A. Don’t B. Do C. Not D. Did 5.A. on B. at C. for D. in 6.A. compost B. glass C. bottles D. can 7.A. wet B. warm C. cold D. hot 8.A. use B. used C. using D. to use Read the passage and answer the following questions. ( 1điểm) THE GREAT WALL OF CHINA In China, there is a wall that is 1,500 miles long. It is called the Great Wall of China. It winds uphill and down, through valleys and mountains. It was made by hand. The Great Wall of China was built from 246 to 209 BC. The people of China made it to keep out their enemies. There are watch towers all along the way. The Wall is made of brick and earth. It is high and wide on top. People can walk along the top as if it were a road. No other defense line has ever been made as long as the Great Wall of China. 1. Where is the Great Wall? ___ 2. How long is it? ___ 3. When was it built? ___ 4. What is it made of?  ___ * VIẾT ( 2điểm) I/ Choose the best answer (A, B, C or D) that is the same meaning with the italic sentence. ( 1điểm) 1. Alexander Graham Bell invented the telephone in 1876. A. The telephone is invented by Alexander Graham Bell in 1876. B. The telephone was invented by Alexander Graham Bell in 1876. C. The telephone in 1876 were invented by Alexander Graham Bell. D. The telephone will be invented by Alexander Graham Bell in 1876.
  2. 2. We are interested in protecting environment. Our teacher is pleased. A. Our teacher is pleased that we are interested in protecting environment. B. We are interested in protecting environment that our teacher is pleased. C. Our teacher is pleased to protect environment. D. Our teacher is pleased to be interested in protecting environment. 3. My father bought this house 2 years ago. A. This house was bought by my father 2 years ago. B. This house bought by my father 2 years ago. C. This house were bought 2 years ago. D. This house 2 years ago is bought by my father. 4. The car is very beautiful. It is made in Japan. A. The car is very beautiful made in Japan. B. The car made in Japan is very beautiful. C. The car making in Japan is very beautiful. D. The car is made beautiful in Japan. II/ Write the second sentence so that it has the same meaning as the first one. ( 1điểm) 1. Clement Clarke Moore wrote the poem in 1823.  The poem ___ 2. People will melt the small glass pieces under the great heat.  The small glass pieces___ 3. “I love to go skiing in the winter.” Hoa said.  Hoa said ___ 4. “Do many tourists visit Ha Long Bay every year?”  I asked Nam ___ THE END ĐÁP ÁN * Nghe (2 điểm) I/ Listen and choose the correct answer. (1 điểm) 1 2 3 4 C B A D II/ Listen and decide whether the following statements are True (T) or False (F). 1 2 3 4 T F F F * LANGUAGE FOCUS (3điểm) I/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently . (1 điểm) Mỗi đáp án đúng 0,25 điểm 1 2 3 4 D C B D II/ Choose the best option (from A, B, C or D) to complete each sentence. (3 điểm) Mỗi đáp án đúng 0,25 điểm 1 2 3 4 5 6 7 8
  3. B C B C D A D A * READ (3điểm) I/ Read the following passage then choose the best option: (2điểm) 1 2 3 4 5 6 7 8 A A C A D A A B II/ Read the passage and answer the following questions. ( 1điểm) 1. It is in China/ In China 2. It is 1,500 miles long. 3. It was built from 246 to 209 BC 4. It is made of brick and earth * VIẾT ( 2điểm) I/ Choose the best answer (A, B, C or D) that is the same meaning with the italic sentence. ( 1điểm) 1 2 3 4 B A A B II/ Write the second sentence so that it has the same meaning as the first one. (2 điểm) Mỗi đáp án đúng 0,5 điểm. Sai từ, ngữ pháp không tính điểm. 1. The poem was written in 1823 (by Clement Clarke Moore ) 2. The small glass pieces will be melted under the great heat. 3. Hoa said (that) she loved to go skiing in the winter. 4. I asked Nam if many tourists visited Ha Long Bay every year