Đề thi cuối kì 2 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Trường THCS Định Công (Có đáp án)

Find the word which has a different sound in the underlined part 
1. A. other              B. leather               C. wealthy                  D. brother 
2. A. television      B. elephant             C. section                   D. Swedish 
3. A. explain          B. current               C. desire                    D. electric 
Find the word which has a different stress pattern from the others. 
4. A. dangerous     B. expensive          C. enormous             D. convenient 
5. A. schedule        B. unique               C. puzzle                   D. awesome 
6. A. collapse         B. damage              C. erupt                     D. affect 
II. Choose the correct option for each gap to complete the sentences: 
7. It’s recommended that we become more concerned ____ the environment around us. 
A. of 
B. to 
C. with 
D. about 
8. The ______ use of pesticides and herbicides has led to contamination of groundwater in 
some areas. 
A. widespread 
B. occasional 
C. general 
D. experimental 
9. Air ____, together with littering, is causing many problems in our cities today. 
A. pollute 
B. pollution 
C. polluting  
D. polluted 
10. Singapore is famous for its _____ and green trees.
pdf 15 trang Ánh Mai 25/03/2023 2200
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi cuối kì 2 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Trường THCS Định Công (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • pdfde_thi_cuoi_ki_2_mon_tieng_anh_lop_8_truong_thcs_dinh_cong_c.pdf

Nội dung text: Đề thi cuối kì 2 môn Tiếng Anh Lớp 8 - Trường THCS Định Công (Có đáp án)

  1. ĐỀ THI CUỐI KÌ 2 TRƯỜNG THCS ĐỊNH CÔNG – HÀ NỘI I. Phonetics: Find the word which has a different sound in the underlined part 1. A. other B. leather C. wealthy D. brother 2. A. television B. elephant C. section D. Swedish 3. A. explain B. current C. desire D. electric Find the word which has a different stress pattern from the others. 4. A. dangerous B. expensive C. enormous D. convenient 5. A. schedule B. unique C. puzzle D. awesome 6. A. collapse B. damage C. erupt D. affect II. Choose the correct option for each gap to complete the sentences: 7. It’s recommended that we become more concerned ___ the environment around us. A. of B. to C. with D. about 8. The ___ use of pesticides and herbicides has led to contamination of groundwater in some areas. A. widespread B. occasional C. general D. experimental 9. Air ___, together with littering, is causing many problems in our cities today. A. pollute B. pollution C. polluting D. polluted 10. Singapore is famous for its ___ and green trees.
  2. A. cleanliness B. cleanly C. cleaning D. clean 11. On Christmas Eve, most big cities, especially London are ___ with coloured lights across the streets and enormous Christmas trees A. decorated B. hang C. put D. made 12. In the United State, there are 50 ___ and six different time zones across the country. A. states B. nations C. towns D. countries 13. The ___ buried the whole village while people were sleeping in their houses. A. mudslide B. tornado C. drought D. thunderstorm 14. ___ workers were sent to the area immediately but no villager was survived when the landslide happened. A. Rescue B. Help C. Assistance D. Volunteer 15. What ___ we do to prevent these natural disasters? A. may B. ought
  3. C. should D. be able III. Complete the following sentences with the correct form (ing form or to infinitive) of the verbs in the brackets: 16. Would you mind ___ (close) the window? 17. I’d really love ___ (see) you again. 18. It was a nice day, so we decided ___ (go) for a walk. 19. I’ve got a new smart phone. I haven’t learnt ___ (use) it yet 20. I hate ___ (have) get up early on Sunday! IV. Identify a mistake in each sentence and correct it 21. As soon as he will come back from his office, tell him to see me. A B C D 22. He regretted not say goodbye to his girlfriend at the airport. A B C A 23. The town we visited was a four-days journey from our hotel, so we took the train A B B instead of the bus. D V. Read and choose the best option A, B, C or D to complete the passage. More than a billion people all over the world are (24) ___ the threat of desert expansion, but few of them are aware that they themselves cause it and are also its (25)___. People cut (26) ___ trees for fuel and farmland. Their herd eat (27) ___ the grass covering valley floors and hillsides. The climate and soil quality, therefore, are affected and forests are turned into (28) ___. In some places, many people had to leave their homes when their wells became dry and sand buried their houses and crops. Therefore, government in nearby areas have had local people (29) ___ trees and banned burning firewood for fuel. Many techniques have been (30) ___. For example, in Iran, a thin covering of oil was poured on Sandy areas to retain (31) ___ for planting trees, but this method may harm the environment. Other countries built long canals or pipelines (32)___ water to desert areas. Unless people find more (33) ___ methods, their homes and land will be lost. The last against the desert is continuing.
  4. 24. A. Of B. in C. on D. under 25. A. victims B. enemies C. friends D. effects 26. A. off B. back C. down D. in 27. A. up B. away C. into D. out 28. A. blanks B. deserts C. spaces D. bareness 29. A. planting B. plant C. to plant D. planted 30. A. using B. use C. used D. uses 31. A. fertilizer B. soil C. earth D. water 32. A. to carry B. take C. fetch D. bring 33. A. great B. effective C. major D. useful VI. Rewrite the sentences: 34. People don’t care much about environment, so they keep making it worse. If people___ 35. The earthquake has destroyed a big number of buildings in the city. A big number ___ VII. Read the passage and choose the best answer: Television is one of man's most important means of communication. It brings picture and sounds from around the world into millions of homes. A person with a television set can sit in his house and watch the President making a speech or visit a foreign country. Through television, home viewers can see and learn about people, places, and things in far away lands. Television even takes its viewers out of this world. It brings them coverage of American's astronauts as the astronauts explore outer space In addition to all these things, television brings it viewers a steady stream of programmes that are designed to entertain. In fact, television provides many more entertainment programmes than any other kind. The programmes include action-packed dramas, light comedies, sporting events and motion pictures 36. What is the main idea of the passage? A. The importance of television B. Visiting foreign countries through television C. Exploring outer space. D. Entertainment programmes on television.
  5. 37. On television what can see the president do? A. Make a speech B. Visit a foreign country C. Bring about peace D. A & B 38. What does the word “them” in the last sentence of the first paragraph refer to? A. Places B. Viewers C. Astronauts D. Statements 39. According to the passage, which of the following is NOT in the list of entertainment programmes? A. Drama B. Comedy C. Sport event D. Quiz show 40. According to the passage, which of the following statement is NOT true? A. TV only brings pictures around the world into homes. B. Through TV we can learn about people in far away lands C. TV viewers can watch spacemen explore outer space. D. TV provides more entertainment programmes than any other kind. -The end-
  6. Đáp án đề thi lớp 8 cuối kì 2 môn Tiếng Anh I. Phonetics: Find the word which has a different sound in the underlined part 1. C 2. C 3. B Find the word which has a different stress pattern from the others. 4. A 5. B 6. B II. Choose the correct option for each gap to complete the sentences: 7. B 8. A 9. B 10. A 11. A 12. A 13. A 14. A 15. C III. Complete the following sentences with the correct form (ing form or to infinitive) of the verbs in the brackets: 16. closing 17. to see 18. to go 19. to use 20. having IV. Identify a mistake in each sentence and correct it
  7. 21. A (comes) 22. B (saying) 23. B (four-day journey) V. Read and choose the best option A, B, C or D to complete the passage. 24. D 25. A 26. C 27. A 28. B 29. B 30. C 31. D 32. A 33. B VI. Rewrite the sentences: 34. If people don’t care much about environment, they will keep making it worse. 35. A big number of buildings has been destroyed by the earthquake in the city. VII. Read the passage and choose the best answer: 36. A 37. D 38. B 39. D 40. A ĐỀ THI CUỐI KÌ 2 TRƯỜNG THCS HOÀNG LIỆT – HÀ NỘI I. Find the word that has different stress pattern in each line. 1. A. intrusive B. connection C. numerous D. dramatic 2. A. implementation B. generosity C. possibility D. automatically 3. A. impair B. unhurt C. effect D. insect
  8. 4. A. valueless B. resourceful C. essential D. surprising II. Find the word with the underlined part pronounced differently from the others. 5. A. verbal B. customer C. generous D. afternoon 6. A. connection B. creation C. information D. suggestion 7. A. table B. climb C. cube D. stab III. Choose the correct answer A, B, C or D to complete each sentence. 8. Professor Colin Evers, ___ I ask a question about life on Venus? A. can B. must C. may D. will 9. Working hours will fall to under 35 a week, ___? A. will they B. won't they C. won't it D. will it 10. What ___ if you saw a UFO? A. do you do B. will you do C. would you do D. did you do 11. That exercise looks difficult. I ___ you. A. will help B. am going to help C. helped D. am helping 12. You shrug your shoulders means “___ ”. A. I'm happy. B. I don't know. C. I'm angry. D. Sorry. I need to go now. 13. John managed ___ his family in England by using Zalo. A. contact B. to contact C. contacting D. to contacting 14. They ___ about video conferences at this time next Monday. A. will talk B. will be talking C. are talking D. are going to talk 15. It's difficult to ___ what the planet Earth will be like in 100 years' time. A. imagine B. expect C. remember D. see IV. Complete the sentences, using the correct form of the words in brackets. 16. The street doesn't look ___ because it has a lot of rubbish. ATTRACT 17. Do you know that the telephone, the television and penicillin are Scottish ___? INVENT 18. A ___ is a scientist who studies the solid and liquid matter that constitutes the Earth. GEOLOGY 19. 95% of the atmosphere on Mars is carbon dioxide, which is ___ to breathe. POISON 20. Do you think astronauts feel a great sense of ___ when they travel alone in space? LONELY V. Rewrite the sentences as long as keep the similar meaning to the original one. 21. People spent more time communicating with each other in the past. => It took ___ . 22. He used to write letters to keep in touch with her when he lived far from her. => Letters used to ___ . 23. How long has that phone been used by our teacher? => When ___ ?
  9. 24. How about going on a picnic this weekend? => Why don't we ___? 25. He suggested watching a comedy. => “Let’s ___,” he said. VI. Read the passage and answer the following questions. New Zealand is a small country in the southern Pacific Ocean. There are two main islands, the North Island and the South Island, as well as many smaller islands. New Zealand is 268,000 square kilometres, about the same size as the United Kingdom. Maori people arrived from the Pacific in the 10th century, and by the 12th century there were many Maori settlements along the coasts of New Zealand. The Maori name for New Zealand is Aotearoa, which means ‘the land of the long white cloud’. Seven hundred years later, large numbers of Europeans started to settle in New Zealand. According to Government figures, the population of New Zealand in 2015 was over four million, and of these, about 75 percent lived in the North Island. There are four main cities. Auckland, in the north, is the largest city with a population of over one million people. Auckland's population includes many different nationalities. For example, there are large groups of European, Maori, Pacific Island, Chinese and Indian people. Together with other smaller groups, they make Auckland an interesting and exciting place to live. Although Wellington is the capital, the centre of government, it is smaller and quieter than Auckland with a population of 350,000. The main cities in the South Island are Christchurch, known as the Garden City, and Dunedin, which is often compared to a small Scottish city. 26. Where is New Zealand located? => ___ ___ 27. When did Maori people first come to New Zealand? => ___ ___ 28. What does “Aotearoa” mean? => ___ ___ 29. Where do most New Zealanders live?
  10. => ___ ___ 30. Why is Auckland an interesting city? => ___ ___ VII. Read and choose the correct word from the box to complete the passage. There is an extra word. order when can hook up The Internet is the world's largest computer network with over 100 million users worldwide and this number is doubling from year to year. Now, you can sit at your computer, choose a route and arrive at your destination - that is, the information you need. Today, from your computer, you (31) ___ access a library in one country, talk to an expert on a certain topic in a second country and send your own information to someone doing research in a third. So, we don’t know what will be next in the not-too-distant future. The Internet was born (32) ___ scientists attempted to connect the American Defence Network to other satellite networks in (33) ___ to exchange information. Soon, scientific and educational institutions as well as research departments became interested in linking up, and, before long, the Internet had expanded into an international information and communication network. The Internet now (34) ___ all the countries in the world. You can be connected to the Internet directly through your own computer or you can (35) ___ to an access system which allows you to use some of the Internet’s services. VIII. Listen and match the sentence with correct letter A, B, C or D. There is an extra option. 36. Hurricanes are ___ 37. The reason hurricanes happen is that ___ 38. Hurricanes often happen ___ 39. Hurricanes can ___ 40. Scientists can ___ A. affect ships, blow down houses, cause floods and disrupt traffic. B. tropical storms with strong winds. C. usually track hurricanes, but they cannot stop them. D. the water evaporates from the warm sea. E. over the warm parts of oceans. F. of the U.S.A, Australia, and Japan.
  11. THE END Lời giải chi tiết 1. C 2. A 3. D 4. A 5. A 6. D 7. B 8. C 9. B 10. C 11. A 12. B 13. B 14. B 15. A 16. attractive 17. inventions 18. geologist 19. poisonous 20. loneliness 31. can 32. when 33. order 34. reaches 35. hook up 36. B 37. D 38. E 39. A 40. C 21. people more time to communicating with each other in the past 22. be written to keep in touch with her by him when he lived far from her 23. did that phone start to be used by our teacher 24. go on a picnic this weekend 25. watch a comedy 26. It is located in the southern Pacific Ocean. / In the southern Pacific Ocean. 27. They came there in 10th century. / In the 10th century. 28. It means ‘the land of the long white cloud’. 29. They lived in the North Island. / In the North Island. 30. Because many different nationalities live there. ĐỀ THI CUỐI KÌ 2 TRƯỜNG THCS THANH TRÌ – HÀ NỘI I. Listen and decide if the following sentences are True (T) or False (F). 1. Humans have never contacted with aliens. 2. Fermi Paradox suggests that it will exist on Earth-like planets in the universe. 3. Extraterrestrials may not have decoded the signals we sent. 4. Signals from Earth have reached 8,500 stars. 5. Researcher Evan Solomonides said that there are no aliens in space. II. Find the word with the underlined parts pronounced differently from the others.
  12. 6. A. honest B. house C. hour D. honor 7. A. suggestion B. action C. creation D. invention 8. A. message B. usage C. massage D. marriage III. Find the word that has different stress pattern in each line. 9. A. national B. cultural C. popular D. musician 10. A. negative B. scholarship C. develop D. purposeful 11. A. entertainment B. population C. perspicacious D. temporary 12. A. unsuitable B. emotionless C. uneventful D. informative IV. Choose the correct answer A, B, C or D to complete each sentence. 13. ___ not to make mistakes, type slowly and carefully. A. So B. In order C. So that D. To 14. Would you mind ___ the phone for me? A. to answer B. answer C. answering D. please answer 15. The polluted chemical waste was dumped into the ocean; ___, the mass of fish died. A. because B. as C. because of D. consequently 16. What ___ you do if you were President? A. would B. will C. do D. did 17. Before the meeting finished, they had arranged when ___ next. A. they met B. they to meet C. to meet D. meeting 18. From 1865 to 1875, a remarkable ___ of inventions was produced. A. diversity B. mixture C. variety D. collection 19. Surely Andrew ___ in fairies for long enough. Let’s tell him the truth. A. believes B. is believing C. has believed D. will believe 20. My brother had never been abroad ___ he joined the army. A. since B. until C. during D. while V. Complete the sentences, using the correct form of the words in brackets. 21. Her younger sister can be (annoy) ___ when she behaves haughtily. 22. The (hot) ___ makes everybody very drowsy during the lesson in class. 23. If they had enough money, they (buy) ___ a new car. 24. The (nation) ___ anthem of Viet Nam is Tien Quan Ca or Army March. 25. The council has promised to deal with the problem of (employ) ___ among young people. VI. Read the passage and decide if the following statements are True (T) or False (F). How Did English Spread Throughout the World? The arrival of the Anglo-Saxons in Britain is usually considered the beginning of the English language’s spread. The language changed when Norse invaders brought several new words, which were added into daily speech. English began to borrow some words from French and Latin.
  13. During the Medieval period, English started to become more standardized. As London grew, other dialects of English began to fade or merge into what we think of as English today. The British Empire is typically considered the next major phase of English’s spread. As England invaded regions around the world and established colonies, it brought English with it. Today, English is the third most common primary language in the world, right behind Mandarin Chinese and Spanish. Over one billion people across the world speak English, though only around 380 million speak it as their first language. It is one of the most commonly studied languages and is sometimes called a global language because it is used for international organizations. Pilots are required to communicate in English for international flights, and organizations such as the United Nations and the European Union list English as an official working language. This is partly because so many countries speak English or recognize it as an official language. 26. Norse invaders made the beginning of the English language’s spread. 27. English has started to become more standardized since the Medieval period. 28. English today is the consolidation of other dialects of English. 29. English is one of the most common primary languages in the world. 30. The ability of communicating in English is a requirement for pilots for international flights, and organizations. VII. Read the passage and choose the correct answer to complete the passage. A drought is a period or condition of unusually dry weather within a geographic area where rainfall is normally present. During a drought there is a (31) ___ of precipitation. Droughts occur in all climatic zones. However, its characteristics vary significantly (32) ___ one region to another. Its (33) ___ depends on the degree of the water shortage, size of area affected, and the duration and warmth of the dry period. In many underdeveloped countries, such as India, people place a great demand on water supply. During a drought period (34) ___ is a lack of water, and thus many of the poor die. (35) ___ drought cannot be reliably predicted, certain precautions can be taken in drought-risk areas. These include construction of reservoirs to hold emergency water supplies, education to avoid over cropping and overgrazing, and programs to limit settlement in drought-prone areas. 31. A. addition B. abundance C. lack D. success 32. A. from B. at C. with D. during 33. A. serious B. seriousness C. seriously D. series 34. A. have B. there C. where D. these 35. A. Although B. However C. Besides D. Because VIII. Rewrite the sentences using the word given in brackets. 36. We've never been to the United States before. => It's ___
  14. 37. A mechanic is going to service my car tomorrow because yesterday's storm damaged it severely. => My car ___ 38. "I won't help you with your homework. Never! Katarina said to me. => Katarina refused ___ 39. It's possible the weather will be sunny tomorrow. (might) => ___ 40. Vicky and Tiffany are so kind to help the injured people in that devastating tsunami. => It’s ___ THE END Lời giải chi tiết 1. F 2. F 3. T 4. T 5. F 6. B 7. A 8. C 9. D 10. C 11. D 12. C 13. B 14. C 15. D 16. A 17. C 18. C 19. C 20. B 21. annoying 22. heat 23. would buy 24. national 25. unemployment 26. F 27. T 28. T 29. T 30. T 31. C 32. A 33. B 34. B 35. A 36. the first time we have been to the United States. 37. is going to be serviced by a mechanic because yesterday’s storm damaged it severely. Hoặc: is going to be serviced by a mechanic because it was damaged severely by yesterday’s storm. 38. to help me with my homework. 39. The weather might be sunny tomorrow.
  15. 40. so kind of Vicky and Tiffany to help the injured people in that devastating tsunami.